• 6

Nikolić: Zaposlene Ruse tretirati kao sve humanitarce

Lično smatram da, ako su aktivnosti centra zaista isključivo humanitarne, ne postoji nijedna prepreka da zaposlene ne tretiramo kao i pripadnike drugih organizacija koje se bave srodnom delatnošću, rekao je predsednik Srbije

  • 6

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je sa premijerom Vučićem razgovarao o zahtevu ruske strane u vezi statusa osoblja u srpsko-ruskom humanitarnom centru i da će odluku o tome doneti vlada. On lično smatra da zaposlene u tom centru treba tretirati kao pripradnike drugih organizacija koji se bave sličnim delatnostima.

Ako je današnja Hrvatska promoter evropskih vrednosti, ja te vrednosti neću deliti

DALEKO JE EU: Srbija neće pre 2027. postati članica! Komšije bliže cilju

Dogovoreno je da Vlada Srbije istraži prava i obaveze države prema humanitarnim centrima i njihovom osoblju i posle toga donese odluku, rekao je Nikolić za današnju "Politiku".

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Premijer Aleksandar Vučić i ja razgovarali smo o zahtevu ruske strane u pogledu statusa i tretmana osoblja angažovanog u Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu. Dogovoreno je da Vlada Srbije istraži uporedno sva prava i obaveze države prema humanitarnim centrima i njihovom osoblju i nakon toga donese ispravnu odluku, u interesu Srbije - rekao je Nikolić.

On ne vidi razloga zašto zaposleni u tom centru ne bi imali isti tretman kao zaposleni u drugim sličnim organizacijama.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Lično smatram da, ako su aktivnosti centra zaista isključivo humanitarne, ne postoji nijedna prepreka da zaposlene ne tretiramo kao i pripadnike drugih organizacija koje se bave srodnom delatnošću - rekao je predsednik Srbije.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toplistanadrealista

    Zaposlene Ruse tretirati kao BRACU!!!

  • Gaga

    Nesto pametno i od tebe.

  • Brka

    Mi zato vreme samo sa rusima da pregovaramo do 27 mozda ce izbiti i rat u EU lose se pise sa izbeglicama

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima