PRIŠTINA SE ŽALILA EU ZBOG ĐURIĆA: Smeta im njegova poseta severu KiM

Priština je ocenilo da je Ðurićeva poseta severu Kosova "provokacija" i da je neprihvatljiva

  • 93

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova uložilo je protestnu notu Evropskoj uniji zbog posete direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marka Ðurića Kosovkoj Mitrovici. Kako prenosi prištinski list "Kosova Sot", Ministarstvo je ocenilo da je Ðurićeva poseta severu Kosova "provokacija" i da je neprihvatljiva.

DALEKO JE EU: Srbija neće pre 2027. postati članica! Komšije bliže cilju

UPRKOS ZABRANI PRIŠTINE, ĐURIĆ NA KOSOVU! Posle 17 godina otvorena NIS-ova pumpa

Prištinski mediji su ranije javili da je kosovsko ministarstvo spoljnih poslova obilo zahtev direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića da uđe na Kosovo.

Tu odluku ministarstvo je donelo nakon saznanja da Ðurić, zajedno sa drugim zvaničnicima, ima u planu da na Kosovu poseti nekoliko benzinskih stanica, koje nisu licencirane od strane kosovskih vlasti.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Ðurić je u četvrtak prisustvovao svečanom puštanju u rad benzinske pumpe NIS-a u Kosovskoj Mitrovici.

On je tada izjavio da je prinuđen da se na severu Kosova ovih dana kreće isto kao i kosovski premijer Isa Mustafa, koji je nedavno alternativnim putnim pravcem došao u opštinu Zvečan na ceremoniju otvaranja mosta na reci Bistrici.

Na pitanje kako je stigao na sever Kosova u svetlu činjenice da su pojedini prištinski mediji javili da mu je dolazak zabranjen, Ðurić je odgovorio: "Šta ćete, i ja sam prinuđen da se ovih dana po Kosovu i Metohiji krećem kao Isa Mustafa".

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sani

    16. decembar 2016 | 14:52

    Mogu da se žale i bune, ali nemaju prava da zabrane bilo kome da poseti deo svoje zemlje.

  • Sladjana

    16. decembar 2016 | 18:13

    Imam samo reci hvale za sve njih sto redovno posecuju nase na Kosovu i daju im samim tim podrsku da nisu sami i da neko misli na njih.

  • REDI-BULKOV

    16. decembar 2016 | 20:47

    Zamislite, imaš od Prištine zabrane osnovih ljudskih sloboda, na govor, kretanje i rad , i još se žališ što narod to neče da poštuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA