SNS odgovorio DS: Komunalna policija Beograda jedina bila partijska

Javna je tajna da su Komunalnu policiju formirale upravo demokrate, kako bi imali ličnu i partijsku policiju, kažu naprednjaci. Prethodno DS zatražila promenu Zakona o policiji

  • 49
Komunalna-policija SNS, DS Foto: Telegraf

Srpska napredna stranka saopštila je danas da se funkcioneri DS sete policijskih snaga i građana Srbije samo onda kada bi nešto da ukradu ili slažu zarad jeftinih političkih poena i unižavanja države. Naprednjaci kažu da su demokrate u samo u jednoj stvari u pravu, a to je da je u Srbiji u jednom trenutku osnovana partijska policija - Komunalna policija Grada Beograda.

Ukida se uredba Vlade Srbije: Pomoćne policije ipak neće biti

Stefanović: Pomoćni policajci od 2005. godine, nijedan nije angažovan

- Javna je tajna da su Komunalnu policiju formirale upravo demokrate, kako bi imali ličnu i partijsku policiju, u koju su zaposlili isključivo članove svoje stranke. Nije novost da u DS-u i strankama proizašlim iz nje sede najveći lažovi i varalice, već je to jedan od razloga zašto su građani te ''moralne i političke titane'' poslali na margine politike Srbije, kako bi ih onemogućili da im dalje uništavaju živote - navodi se u saopštenju SNS.

Znamo, kažu iz SNS-a, da je funkcionerima DS-a teško da shvate da novim Zakonom o policiji resorni ministar nema nikakva upravljačka ovlašćenja, da se na radna mesta dolazi isključivo javnim konkursom, i da postoje precizni kriterijumi za karijerno napredovanje, kao i da danas radom policijskih snaga rukovodi direktor policije. Jer, kako bi to demokrate razumele, poručuju, kada su oni stvorili sistem koji radi isključivo po volji DS funkcionera i njima bliskih tajkuna, bez zakonskih ovlašćenja, a sve zbog toga da bi im omogućio dalju pljačku Srbije.

- Pošto su demokrate kratkog pamćenja, nije zgoreg ni podsetiti da je Zakon o policiji donela vlada DSS-a, što smo već i napomenuli, ali da je u isto to vreme tadašnji predsednik Srbije bio upravo predsednik DS-a, Boris Tadić, koji je mogao da vrati zakon Skupštini, ukoliko je DS imala nešto protiv tadašnjeg Zakona o policiji i pratećih uredbi, kao što to nije bio slučaj", navodi se dalje u saopštenju.

Takođe, ističu iz SNS-a, DS je imala godine i godine na raspolaganju da izmeni i dopuni tadašnji zakon ili da donese novi, ali to njima, naravno, nije ni palo na pamet, jer umesto reda u društvu i državi, oni su gledali samo šta je došlo novo na red da ukradu i razore.

- Na kraju, poručujemo Demokratskoj stranci da se mane licemerja i besmislenih laži, jer su u laži i krađi kratke noge, a Srpska napredna stranka učiniće sve što je u njenoj moći da omogući nezavisnim državnim organima da rade u najboljem interesu svih građana, uz dostojanstven položaj zaposlenih u tim organima - zaključuje se u saopštenju Informativne službe SNS.

Zamenik predsednika DS Igor Salak pozvao je ranije danas ministra policije Nebojšu Stefanovića da promeni ceo Zakon o policiji zato što je njegovim usvajanjem propuštena šansa za bilo kakvim reformskim iskorakom u Policiji.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Salak je naveo da se DS zalaže za izmene Zakona o policiji iz više suštinskih razloga, a prvi je, kaže, taj što vladu taj isti Zakon obavezuje na donošenje Uredbe o pomoćnoj policiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    9. januar 2017 | 19:57

    Ocigledno su demokrate zaboravile sta su sve radili za vreme svoje vladavine!

  • Elezovic

    9. januar 2017 | 15:31

    A gde je sada Sutanovac, zasto se krije? Neka kaze istinu u vezi Komunalne policije.

  • adam

    9. januar 2017 | 15:02

    Demokrate preteruju u svojim lažima. Brzo zaboravljaju šta su radili dok su bili na vlasti, doveli su Srbiju do dna i sad imaju obraza da nešto komentarišu, sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA