Vučić na Samitu u Indiji: Srbija najbolja za investiranje (FOTO)

Nadam se da će i srpske kompanije naći ovde u Indiji plodno tlo za naše investicije - rekao je Vučić.

  • 89

Premijer Aleksandar Vučić danas je u obraćanju na samitu "Vibrant Gudžarat", u indijskom gradu Gandinagaru, rekao da će Srbija obezbediti najbolje moguće uslove za kompanije iz te zemlje koje budu investirale u našoj zemlji. Vučić je naglasio da će Srbija biti uvek pouzdan partner Indiji.

 

Vučić "otima" indijske turiste Hrvatima: Ne idite u Dubrovnik, Beograd je lepši

 

ISTORIJSKI SUSRET lidera dve zemlje posle 30 godina: Vučić razgovarao sa Modijem (FOTO)

 

- Obezbedićemo najbolje uslove za indijske kompanije, a nadam se da će i srpske kompanije naći ovde u Indiji plodno tlo za naše investicije - rekao je Vučić.

 

Premijer je čestitao indijskom kolegi Narendru Modiju na veoma dobrim ekonomskim rezultatima.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Vučić je podsetio Modija da mu je na jutrošnjem sastanku obećao da će doći u Srbiju i još jednom naglasio da će Srbija biti uvek pouzdan partner Indiji.

 

- Dolazim iz male zemlje u jugoistočnoj Evropi i veoma sam ponosan da predstavljam narod koji je uvek bio prijatelj velikoj Indiji. Uvek možete da računate na Srbiju kao odanog, pouzdanog i pravog prijatelja, kada je reč o međunarodnim odnosima - poručio je Vučić.

 

Sa Indijom možemo u trgovini i milijardu dolara

 

Vučić je, posle razgovora sa indijskim kolegom Narendrom Modijem, izjavio da da veruje da ukupna trgovinska razmena koja je sada na nivou od 130 miliona dolara, može da dostigne i čitavu milijardu za pet do sedam godina.

 

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

 

On je novinarima nakon sastanka sa Modijem rekao da je taj sastanak velika čast i za Srbiju i za njega lično te da su imali dug i srdačan razgovor i saglasili se po pitanju najvećeg broja važnih političkih tema u današnjem svetu.

 

- Ali, mnogo je važnije da smo razgovarali o svim aspektima bilateralne saradnje, o tome šta treba da uradimo da bismo uvećali našu trgovinsku razmenu koja je na nivou od 130 miliona dolara. Mislim da možemo ne da je udvostručimo ili utrostručimo, već da dođemo do milijarde za svega pet do sedam godina. Za to je potrebno mnogo više da radimo - rekao je premijer Srbije.

 

Kako je rekao od ove godine će raditi mešoviti Komitet koji zbog naše nespremnosti nije formiran u 2016. godini.

 

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

 

- Razgovarali smo o poljoprivredi, od semenske prozivodnje do prerade, zdravstvu, o vojnoj namenskoj industriji, gde postoji više mogućih tipova saradnje naše drazave sa njihovim privatnim kompanijama, naših kompanija sa njihovim, na mnogo načina - rekao je Vučić i dodao da se razgovaralo i o zajedničkom izlasku na tržište sa Ruskom federacijom.

 

Vučić boravi u višednevnoj poseti Indiji gde učestvuje na "Vibrant Gudžarat globalnom samitu" (Vibrant Gujarat Global Summit), čija je centralna tema "Održivi ekonomski i socijalni razvoj".

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    11. januar 2017 | 08:22

    Srbija je sada stabilna zemlja, očekujem da veliki broj investitora dođe kod nas.

  • ANICA

    11. januar 2017 | 08:29

    Srbija je stabilna zemlja i u nju se isplati investirati.

  • janja

    11. januar 2017 | 08:01

    Nadam se da ce doci investitori iz Indije jer su nam neophodni za napredak nase ekonomije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA