Kuper u Beograd donosi sve dogovore Beograda i Prištine!

Beograd očekuje da će posle posete britanskog diplomate biti jasnije da li EU ima nove uslove za Srbiju

  • 0

Posrednik Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper sastaće se danas u Beogradu s Markom Ðurićem, savetnikom predsednika Srbije Tomislava Nikolića, s kojim će razgovorati o dosadašnjem toku dijaloga i primeni dogovora postignutih u Briselu.

Kako je rekla Maja Kocijančić, portparolka šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton, Kuper će u Beograd doneti sve dosad postignute dogovore, dok Beograd očekuje da će posle posete britanskog diplomate biti jasnije da li EU ima nove uslove za Srbiju.

Evropski posrednik se sa Ðurićem sastaje pošto je predsednik Srbije Tomislav Nikolić na samitu UN u Rio de Ženeiru, a razgovor u Predsedništvu Srbije planiran je za 15 sati.

Zasad nije poznato da li će se britanski diplomata sastati i sa šefom beogradskog tima Borislavom Stefanovićem, ali je u sedištu EU potvrđeno da Kuper nakon Beograda putuje u Prištinu na sastanak sa šeficom prištinskog tima Editom Tahiri.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA