Tači kupuje oružje od Nemaca: Albanci žele laku artiljeriju i savremeno pešadijsko naoružanje!

U fokusu Albanaca su laka artiljerijska oruđa i savremeno pešadijsko naoružanje kojim bi, u prvoj fazi opremili svoje snage čije formiranje je ustalasalo Beograd ali i NATO i zapadne sile

  • 26

Vlasti u Prištini više meseci pregovaraju sa nemačkim obaveštajnim službama o nabavci topova i protivoklopnih raketnih sistema za takozvanu vojsku Kosova - saznaju Novosti.

PODMUKLI PLAN za formiranje "Vojska Kosova": Evo kada kreće realizacija

TAČI NE ODUSTAJE: Ide protiv NATO i SAD u želji formira Vojsku Kosova

Kako kažu izvori ovog beogradskog lista, u fokusu Albanaca su laka artiljerijska oruđa i savremeno pešadijsko naoružanje kojim bi, u prvoj fazi opremili svoje snage čije formiranje je ustalasalo Beograd ali i NATO i zapadne sile.

Priština insistira najpre na ovom arsenalu zbog zebnje od Vojske Srbije. Prištinski stratezi smatraju da im je ovo naoružanje najpotrebnije, da bi jedino njime mogli da se suprostave tenkovima u slučaju da zbog ugroženosti srpskog naroda, naša vlast pošalje oklopne jedinice u pokrajinu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Plan Albanaca podrazumeva da ove i sledeće godine bude završeno formiranje vojske, posle čega sledi uspostavljanje komande, i kompletiranje ljudstva i opreme. Hašim Tači i tvorci nove vojske očekuju da će ona biti operativna do 2019. godine.

U pregovorima o kupovini oružja profesor bezbednosti Radomir Milašinović vidi pokušaj Prištine da po svaku cenu zaokruži strukturu buduće vojske. Ovaj posao, kakao naglašava, ipak neće biti moguć bez saglasnosti Brisela i Vašingtona.

- Nije isključeno da Albanci računaju na mig ili tajni dogovor sa zapadom. Ukoliko Beograd raspolaže pouzdanom bezbednosnom informacijom da je to posredi, država bi trebalo da reaguje diplomatskom ofanzivom u UN i drugim međunarodnim forumima - kaže Milašinović za Novosti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svarog

    23. mart 2017 | 09:00

    Diplomatska ofanziva u UN? Dajte ne zaj.... narod sa ovakvim glupostima. Nit imamo podrsku, nit je UN znacajno telo (primer rezolucija 1244). Uradite konkretno nesto. Recite zapadu da ce u tom slucaju rusi dobiti svoje baze po Srbiji ili posaljite vojsku da cuva i ono malo naseg naroda dole.

  • SSSS

    23. mart 2017 | 09:04

    Gospodo.... Ne Albanaca, šiptara, (malo š)!!!

  • Miodrag.....

    23. mart 2017 | 09:27

    Jesu to oni isti nemci sto nas puno hvale... ????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA