≫ 

Mali neće biti gradonačelnik! Vučić: Ja sam doneo odluku

Mali neće biti ponovo gradonačelnik, ja sam doneo odluku, imamo većinu u gradskoj skupštini. Postaje nemoguće da radi zbog sveopšte kampanje. Bilo je važno da bude predstavljen u najgorem svetlu - rekao je Vučić

  • 58

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da doneo odluku da Siniša Mali ne bude gradonačelnik Beograda. On je istakao da je njemu postalo nemoguće da radi zbog "sveopšte kampanje".

Napadaju nas jer vide snagu srpske države: Vučić o pretnjama Haradinaja

Vučić na 21. spratu kule Beograda na vodi: Ovo je jedinstven pogled u celoj jugoistočnoj Evropi, teško je naći bolji i lepši

- Mali neće biti ponovo gradonačelnik, ja sam doneo odluku, imamo većinu u gradskoj skupštini. Postaje nemoguće da radi zbog sveopšte kampanje. Bilo je važno da bude predstavljen u najgorem svetlu - rekao je Vučić.

On je najavio da će Mali otići mnogo pre izbora, tokom letnjih meseci.

On je u izjavi novinarima govorio o rezultatima rada gradonačlenika, navodeći da je Mali uspeo da smanji deficit grada na manje od četiri odsto, da smo od 45 gradilišta danas došli do 450 čime je omogućeno da Beograd bude grad kranova, kao i rezultate u obasti turizma.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- I sve to nije bilo dovoljno, rezultate ne možete da izbrišete - istakao je Vučić, ali i dodao da situacija sa Malim nije ni za koga održiva zbog kampanje koja se vodi.

Prethodno je i Mali izjavio da se neće biti kandidat vladajuće partije za gradonačelnika Beograda na sledećim izborima.

Bliže sam imenu premijera

Vučić je izjavio danas i da je bliži imenu premijera kojeg će predložiti.

- Skratio sam listu, blizu sam imenu premijera. Kada budem imao ime, onda ću ga saopštiti - rekao je Vučić novinarima posle obilska radova na Beogradu na vodi.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Danas bih na predsedničkim izborima dobio 62 odsto

Kad bi danas bili predsednički izbori dobio bih 62 odsto glasova, a stranka koju vodim imala bi više nego bilo koja politička partija od formiranja višestranačke scene u Srbiji, rekao je Vučić.

On je upitan da komentariše kritike političkih oponenata u vezi s izbornim rezultatom, rekao da ga kritikuju oni koji nikad ne bi mogli da pobede, jer se, kako je rekao, mržnjom ne pobeđuje.

- Zato, da vam kažem da bih, da su izbori danas, osvojio 62 odsto, a stranka koju vodim više nego bilo koja od uvođenja višestranačja - rekao je Vučić i dodao da bi, za razliku od nekih drugih, on pobedniku čestitao.

Zato ćemo kako je rekao, da pomognemo Zaječaru, da se uredi Gamzigrad i sve što treba da se poprave putevi, da ljudi bolje žive.

- I s tim uopšte nemam nikakav problem - poručio je, te dodao da, nasuprot tome, oni koji samo prete ne mogu nikad da pobede.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branimir

    3. maj 2017 | 14:01

    Vucic je do sada odlicno odlucivao, tako ce biti i dalje.

  • Pedja

    3. maj 2017 | 13:55

    Protiv Malog se vodila prljava medijska kampanja još i pre Savamale.

  • Vuk

    3. maj 2017 | 13:54

    Mali je postigao odlične rezultate za kratko vreme i svaka mu čast na tome i žao mi je što je stvorena takva atmosfera da više ne može da radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA