≫ 

Snežana Stanojković - NOVA TUŽITELJKA ZA RATNE ZLOČINE, skraćen mandat predsednicima sudova, ali moguć reizbor

Predsednici sudova ubuduće će se birati na četiri godine uz mogućnost da još jednom budu izabrani na tu funkciju, utvrđeno je izmenama i dopunama Zakona o sudijama koje je danas takođe usvojila Skupština Srbije

  • 2

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su Snežanu Stanojković za novu tužiteljku za ratne zločine. Ona je od 2010. godine radila kao zamenik tužioca u Tužilaštvu za ratne zločine i dobila je najviše ocene Komisije Državnog veća tužilaca prilikom odabira kandidata za izbor.

Uvrede, pogrdni nadimci, opomene: Žustra rasprava u Skupštini Srbije o uticaju politike na pravosuđe

Stranke spremne za izbore u Beogradu, a kandidata za gradonačelnika nema

Predsednici sudova ubuduće će se birati na četiri godine uz mogućnost da još jednom budu izabrani na tu funkciju, utvrđeno je izmenama i dopunama Zakona o sudijama koje je danas takođe usvojila Skupština Srbije.

Dosadašnjim zakonskim rešenjima predsednici sudova birali su se na period od pet godina i nisu mogli ponovo da budu izabrani na tu funkciju.

Za izmene i dopune tog zakona glasala su 142 poslanika, protiv su bila 22, nije glasalo 10, od ukupno 174 prisutnih poslanika u sali.

Dopunama tog zakona utvrđeno je i da predsedniku suda koji u toku mandata navrši radni vek, sudijska funkcija i funkcija predsednika suda prestaju istekom mandata predsednika suda.

Odluku o prestanku funkcije predsednika suda donosi Skupština Srbije.

Izmene i dopune Zakona o sudijama, čije usvajanje je predložio šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović, stupuće na snagu narednog dana od dana njihovog objavljivanja u "Službenom glasniku".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    15. maj 2017 | 16:11

    Samo nam ona fali siptare pustaju i ne ganjaju a srbe treba da sude nasi sudovi zemljo srbijo narode srbije bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA