Dačić sa Erdoganom o tituli Fenerbahčea, sa Medvedevim o poseti Srbiji

Erdogan očekuje učešće novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Energetskom forumu, koji će biti održan u julu u Istanbulu

  • 1

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan očekuje učešće novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Energetskom forumu, koji će biti održan u julu u Istanbulu. Erdogan je to danas u razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, saopšteno je iz MSP-a.

VUČIĆ POTVRDIO: Gašić novi šef BIA, ime premijera do 13. juna, inauguracija posle 20. juna

Srbija se suočava sa TRI BEZBEDNOSNA IZAZOVA i dalje ćemo JAČATI VOJSKU: Vučić održao predavanje studentima

Kako se navodi, Erdogan je izuzetno pozitivno oceno njegov susret sa Vučićem u Pekingu i izrazio želju za jačanjem odnosa Srbije i Turske.

Turski predsednik Erdogan, ističe se, nije krio oduševljenje pobedom Fenerbahčea u Fajnal-fouru Evrolige u košarci, čak se na Samitu posle govora šefa srpske diplomatije Ivice Dačića obratio mu se rečima da nam duguje zahvalnost, jer su trener ekipe (Željko) Obradović i dva igrača Bogdanović i Kalinić iz Srbije i da su veoma ponosni zbog trofeja.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Ministar Dačić je na to dodao da je to naša zajednička pobeda.

Dačić ponovio poziv Medvedevu da poseti Srbiju

Na Samitu Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju u Istanbulu, Dačić je razgovarao i sa predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim i tom prilikom ruskom premijeru zahvalio na podršci koju zvanična Moskva pruža Srbiji na međunarodnom planu kada je u itanju KiM.

Foto: Tanjug/AP/Dmitry Astakhov/ Sputnik, Government Press Service Foto: Tanjug/AP/Dmitry Astakhov/ Sputnik, Government Press Service

U saopštenju MSP-a se navodi da je razgovor Dačića i Medvedeva bio veoma prijateljski, te da je irazačeno zadovoljstvo zbog izvanrednih odnosa između dve države i dva naroda u svim oblastima.

Premijer Medvedev je izrazio želju za daljim razvojem ekonomske saradnje dveju zemalja i istakao značaj učešća Srbije na Sanktpeterburškom forumu 1. i 2. juna.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Ministar Dačić je, kako se navodi, ponovio poziv premijeru Medvedevu da poseti Srbiju posle izbora nove vlade što je premijer Medvedev sa zadovoljstvom potvrdio.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soli 65

    22. maj 2017 | 17:46

    Kakav lik i na kojoj poziciji , englelski nula , ne mogu da verujem !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA