Njegove šanse da postane premijer PORASLE su 8 puta: Ovako su kladionice reagovale na jednu Vučićevu izjavu

Bukmejkeri ovih dana brže reaguju nego politički analitičari. Tako se u najkraćem može opisati promena kvota u kladioničarskoj listi u ponudi za izbor premijera Srbije

  • 10

Kako je danas najavio aktuelni premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić ime svog naslednika na funkciji šefa tima iz Nemanjine 11 saopštiće najkasnije do 13. juna. Kao što nije hteo da otkrije tačan datum, kada će imenovati novog premijera, tako nije želeo ni da otkrije koja su imena u najužem krugu za izbor. Međutim, pominjanje pojedinih imena očigledno je uticalo na promenu kladioničarskih kvota. Pojedinim kandidatima, sudeći prema bukmejkerima, su šanse da sednu u premijersku fotelju su značajno porasle.

VUČIĆ POTVRDIO: Gašić novi šef BIA, ime premijera do 13. juna, inauguracija posle 20. juna

Srbija se suočava sa TRI BEZBEDNOSNA IZAZOVA i dalje ćemo JAČATI VOJSKU: Vučić održao predavanje studentima

Bukmejkeri ovih dana brže reaguju nego politički analitičari. Tako se u najkraćem može opisati promena kvota u kladioničarskoj listi u ponudi za izbor premijera Srbije.

Očigledno da kladioničari prate vesti i izjave, pre svega, Aleksandra Vučića, kada je u pitanju izbor premijera, odnosno formiranje kvota i ponude.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na pitanje da li je tačno da su glavni kandidati za premijera Ivica Dačić, Dušan Vujović i Ana Brnabić, Vučić je rekao - ima još nekih.

Na insistiranje novinara da kaže još neka imena Vučić je rekao da je i Nikola Selaković pametan i sposoban, kao i (gradonačelnik Novog Sada) Miloš Vučević.

Ova poslednja Vučićeva izjava očigledno je značajno uticala i promenu kvota. Naime, pre samo nedelju dana, lider socijalista Ivica Dačić, bio je glavni favorit za novog premijera Srbije. Tada je kvota na njega bila 1,6, a danas je porasla na 2. Odnosno na uloženih 100 dinara, dobili biste duplo.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Možda je na bukmejkere da umanje šanse Dačiću da sedne u staru fotelju, s obzirom na to da je već obavljao funkciju premijera, uticao i intervju Branka Ružića za Telegraf, u kome je ovaj jedan od najbližih Dačićevih sardnika rekao da se ne bi kladio na svog partijskog šefa.

Kako bilo, Dačić, sudeći prema kladionicima, i dalje ostaje najveći favorit. Međutim, došlo je do velike promene na drugom mestu. Ko je pre sedam dana uložio novac na aktuelnog gradonačelnika i potpredsednika GO SNS Miloša Vučevića, kada je kvota bila 20, danas je verovatno sigurniji u svoj odabir.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Naime, posle gore pomenute Vučićeve izjave, Vučevićeve šanse da postane premijer su, prema proceni kladioničara, porasle čak osam puta. Tačnije, ako danas uložite 100 dinara na ovog Novosađanina, dobićete 250 dinara.

Šanse su neznatno porasle i aktuelnom ministru finansija Dušanu Vujovića. Naime, kvota je "pala" sa 3 na 2,75, ali je na listi "pao" sa drugog na treće meste favorita.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Sa druge strane, bukmejkeri procenjuju da su šanse Ane Brnabić, ministarke državne uprave, neznatno umanjene, pa je sa prošlonedeljne 4,5, kvota na nju porasla na 5. Ista kvota važi i za Nikolu Selakovića, bivšeg ministra pravde.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Selaković, čiji se povratak na političku scenu očekuje na nekoj od važnijih funkcija – bilo premijera, bilo kandidata za gradonačelnika Beograda, rekao nam je u nedavnom intervjuu da svakako veruje u Vučićevu odluku.

Kladioničari kvotu nisu promenili ni kada je u pitanju potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović (50), dok su odlazećem predsedniku Tomislavu Nikoliću znatno umanjenje i onako male šanse. Kvota je povećana sa 100 na čak 500.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA