Skupština nastavlja raspravu o Vladi - ko će podržati Brnabićku, a ko ne

Krajnji rok za formiranje vlade je 30. jun

  • 47

Skupština Srbije nastavlja danas raspravu o izboru nove vlade. Mandatarka Ana Brnabić, prema najavama, može da računa na podršku najmanje 156 poslanika.

Da li je Palma promenio mišljenje nakon što je saslušao ekspoze: Evo šta je rekao o Brnabićki u Skupštini

Ko je od poslanika spavao, kome je Brnabićka namignula, za kog ministra nema mesta u klupi, a po koga je došla Hitna: Detalji posebne sednice Skupštine (FOTO) (VIDEO)

Brnabić je juče predstavljajući ekspoze, rekla da bi bila ponosna ako bi se rezultati dosadašnje vlade ponovili za njenog mandata, ako je parlament izabere za novu premijerku.

Brnabić, inače, može da računa na podršku 129 poslanika SNS, odnosno liste "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje" kao i na glasove koalicionih partnera, što je najmanje 156 poslanika "za".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Podršku vladi je ranije najavio i poslanik Zelene stranke Goran Čabradi, jer će se kako je saopštio, formirati Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Poslanik JS Dragan Marković Palma jedini je član vladajuće koalicije koji je najavio da neće glasati za Brnabić.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je juče da će ta partija svim srcem glasati za mandatarku Anu Brnabić i predložene ministre i podvukao da je mandatarka u politički život uvela novi stil, da na državu ne treba da se gleda stranačkim očima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Socijalisti su, takođe, najavili podršku uz ocenu da se nastavlja kontinuitet prethodne vlade koja je postigla odlične rezultate u vezi sa evrsopkim integracijama, ekonomskim reformama i spoljnom politikom.

Opozicija je upravo zamerala kontinuitet, a pojedini su izrazili sumnju da će Brnabić voditi vladu uz opasku da je "ikebana, maska", te da nema političku moć i iskustvo.

Prvog dana u žustroj raspravi, u kojoj je na kritike opozicije često odgovarala i mandatarka, izrečene su i dve opomene Bošku Obradoviću zbog vređanja, a danas je ostalo još da govori lider LSV Nenad Čanak.

Poslanici nastavljaju rad u 10.00 časova, a krajnji rok za formiranje vlade je 30. jun.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    29. jun 2017 | 12:27

    Novu Vladu sigurno će podržati svi oni koji Srbiji definitivno žele dobro,oni koji rade protiv interesa naše zemlje sigurno će biti protiv.

  • biki

    29. jun 2017 | 11:29

    Ana ce imati preko 156 poslanika za

  • Pedja

    29. jun 2017 | 11:33

    Ekspoze je sjajan i nadam se da će madatarka imati ogromnu većinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA