≫ 

NAPREDNJAČKI REKORD: Da se sad održe izbori, evo koliko bi osvojio SNS, a koliko ostale stranke

Koalicija oko SNS-a imala bi više od dvotrećinske većine. Najmanju podršku među građanima, kada bi izbori bili održani naredne nedelje, uživaju Liberalno-demokratska partija Srbije (LDP) Čedomira Jovanovića i Socijal demokratska stranka (SDS) Borisa Tadića sa po jedan odsto.

Ukoliko bi naredne nedelje bili održani vanredni parlamentarni izbori Srpska napredna stranka ubedljivo bi pobedila sa 53 odsto osvojenih glasova, pokazalo je najnovije istraživanje "Stratedžik marketinga" koje prenosi list "Informer".

Rebalans budžeta da bi se pljačkali građani je laž: SNS reaguje na saopštenje DS-a

Kako navode stručnjaci, ovo je najjači rejting SNS koji je do sada izmeren.

Istovremeno Demokratska stranka trenutno se nalazi ispod cenzusa sa svega četiri odsto podrške, a Pokret slobodnih građana Saše Jankovića može da računa na podršku 12 odsto građana.

Prema istraživanju, Socijalistička partija Srbije (SPS) ima podršku od osam odsto, a cenzus prelazi još samo Srpska radikalna stranka (SRS) sa šest odsto, navodi "Informer".

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Van parlamenta u ovom trenutku bi se, pored Demokratske stranke, koja ima četiri odsto podrške biračkog tela, našle Dveri sa tri odsto, pokret Saše Radulovića, Dosta je bilo (ÐB) sa tri odsto, Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) sa tri odsto, a oko tog rezultata se kreće i rejting PUPS-a, što znači da bi koalicija okupljena oko SNS-a imala više nego dvotrećinsku većinu u parlamentu.

Prema istraživanju "Stratedžik marketinga", najmanju podršku među građanima kada bi izbori bilio naredne nedelje uživaju Liberalno-demokratska partija Srbije (LDP) Čedomira Jovanovića i Socijal demokratska stranka (SDS) Borisa Tadića sa po jedan odsto.

Sagovornik "Informera" o ovoj temi, analitičar Miroslav Šutić smatra da SNS ima odano biračko telo i sve prisutne predstavnike.

- SNS ima odano biračko telo kome se stalno neko obraća i drži tenziju, jer je to stranka na vlasti i njeni predstavnici su sveprisutni. Ostali su, pošto je prošlo dovoljno vremena od izbora, splasli i logično izgubili podršku - objasnio je Šutić za "Informer".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovanka

    4. jul 2017 | 12:23

    Verujem Vučiću i rezultati rada njegove politike su vidljivi i za dobrobit svih ljudi.

  • Nikolija

    4. jul 2017 | 13:01

    Sns je stranka koja radi u interesu Srbije i njenih gradjana, zato ima sve vecu i vecu podrsku! Totalna dominacija!

  • Filip

    4. jul 2017 | 12:31

    Popularnost predsednika Vučića, njegov rad, napredak koji je Srbija napravila, odražava se i na popularnost stranke. A rejting je takav da naprednjaci mogu na sledeće izbore samostalno. Na sreću nisu alavi, vrlo rado primaju u koaliciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA