Vlada Srbije još nije razmatrala o davanju garancija za Mladića

Ja sam za to da za sve naše ljude koji su Hagu povedemo računa o garancijama, pogotovo ako se nalaze u zdravstvenom stanju u kome imamo informaciju da se nalazi Ratko Mladić - rekla je potpredsednica Vlade

  • 14

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da na sednici Vlade još nije bilo reči o davanju garancija za privremeno puštanje bivšeg komadanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala.

HEROJSTVO POKAZIVAO SKRIVAJUĆI SE PO PODRUMIMA: Jovanović protiv davanja državnih garancija za Mladića

KAO OFICIR JE MOGAO DA SE UBIJE, ŠTO BI BILO NAJČASNIJE: Čanak protiv puštanja Mladića na privremenu slobodu

Ona je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da je za to da se za sve građane Srbije koji su u Hagu povede računa o garancijama.

- Ja sam za to da za sve naše ljude koji su Hagu povedemo računa o garancijama, pogotovo ako se nalaze u zdravstvenom stanju u kome imamo informaciju da se nalazi Ratko Mladić - rekla je Mihajlović.

Foto: Telegraf

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je pre nekoliko dana da je Ministarstvo pokrenulo proceduru povodom zahteva odbrane Ratka Mladića za pružanje garancija Vlade Srbije radi njegovog privremenog puštanja na slobodu iz pritvora Haškog tribunala.

Optužnica generala Mladića tereti i za progon Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje za taoce "plavih šlemova" UN, 1992-95.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    11. septembar 2017 | 17:19

    Pa kad bi smeli da razmatrate tada bi to za mene bilo veliko iznenadjenje.Hrvati se borili za svoje u Hagu a mi pustili niz vodu .

  • Milojko

    11. septembar 2017 | 16:10

    Kad umre, zavrsice razmatranje.

  • Ja

    11. septembar 2017 | 17:11

    Nemoj slucajno da zure kad je Srbin u pitanju ! Fuj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA