MIHAJLOVIĆ I RADIKALI U KLINČU! Radeti smeta što Zorana koristi pudrijeru, ona im odbrusila: Vi, volite što veći haos

Predsedavajući Arsić isključivao mikrofon i Mihajlović i radikalima

  • 5

Skupštinsku raspravu o potvrđivanju četiri ugovora danas je obeležila polemika potpredsednice vlade i ministarke Zorane Mihajlović sa poslanicima SRS o Kosovu, o šefovima, ali i o "šminkanju" u skupštinskoj sali.

SEDNICA SKUPŠTINE KASNILA 40 MINUTA: Raspava o zaverama i kršenju Poslovnika

Na navode poslanika SRS Miljana Damjanovića da je vlast u Srbiji priznala nezavisnost Kosova, te da se to vidi i u Ugovoru o Transportnoj zajednici o čijem potrđivanju raspravlja parlament, Mihajlović kaže da je Kosovo potpisnik tog ugovora, ali u skladu sa Rezolucijom UN 1244, te da to ne znači nikakvo priznanje Kosova kao nezavisne države.

Navela je da se Kosovo u tom ugovoru označava na isti način kao i u Sporazumu o stabilizaciji i pridurživanju i u skladu sa dogovorom o regionalnom predstavljanju kao "Kosovo sa zvezdicom".

Niti je Srbija prihvatila nezavisnost Kosova, niti će ga priznati i to je svima jasno upravo iz politike koju vodi predsednik države", kazala je Mihajlović koja je u jednom trenutku podigla Ugovor i poslanika SRS upitala da li u tom dokumentu vidi "zvezdicu".

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na kritike Damjanovića o dešavanjima u Železnicama Srbije, Mihajlović je rekla da je ponosna na svakog radnika Železnica, te da je to preduzeće polako, korak po korak, krenulo ne samo u oporavak nego u modernizaciju i razvoj.

Govorila je i o ulaganjima u to preduzeće, te o urađenom popisu imovine Železnica Srbije i to prvi put posle 15 godina.

- Železnice su na dobrom putu - poručila je Mihajlović, uz opasku da su radikali "navikli da rade u haosu".

- Vi volite, to je suština rada SRS, znači što veći haos, nikakav problem - dodala je Mihajlović.

Nagodovali su poslanici radikala na takve ocene ministarke, te primetili da bi bar predsedavajući skupštinom, Veroljub Arsić (SNS), kao bivši radikal, trebalo da zna da to nije istina.

To bi, kaže, Šarović, trebalo da zna i šef Zorane Mihajlović koji je, kako je rekao, takođe bivši radikal, a prema kome, dodo je, Mihajlović "pokazuje ogromnu lojalnost, kakvu je svojevremeno pokazivala prema Labusu i Mlađanu Dinkiću".

Šarović je rekao da Mihajlovićeva nema pravo da kao ministar dođe u skupštinu i drži lekcije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Naučite gde ste došli, obraćajte se sa poštovanjem. Damjanović nijednu uvredljivu reč nije uputio vama. Poštuje instituciju - upozorio je Šarović, a Arsiću poručio da ne može da "ćakula" s ministarkom dok on objašnjava povredu Poslovnika.

Poslanica SRS Vjerica Radeta zamerila je ministarki što se šminka na sednici rečima: Ko vam je rekao da možete da izvadite pudrijeru i da popravljate šminku na sednici? Je l vi mislite da je to normalno ponašanje? Ovo je Narodna skupština, ovo nije ni Labusov, ni Vučićev kabinet… Sram vas bilo.

Komentar Arsića na to je bio da ne razume kakvu je povredu Poslovnika Radeta reklamirala.

Mihajlović je zatim radikalima poručila: Pogrešila sam. Vi sigurno nikada niste pravili haos, SRS nikada nije pravila haos, nikada predsednik te stranke nije vadio pištolj, nikad se nije desilo - rekla je Mihajlović i nije stigla do kraja da izgovori jer joj je predsedavajući isključio mikrofom.

Reč je dobila Vjerica Radeta koja je Arsiću zamerila da ne vodi računa o tome kako se gosti ponašaju prema poslanicima.

- Mi iz SRS se ne stidimo nijednog svog poteza, ne stidimo se nijednog poteza našeg predsednika. To što Zorana Mihajlović ima problem identiteta, što ne zna da li su joj Labus i Dinkić - rekla je Radeta, ali je i njoj Arsić isključio mikrofon jer je, kaže, prešla u repliku, a onda je odredio jednočasovnu pauzu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA