≫ 

Hrvatski voditelj ismejao Plenkovića zbog svađe sa Dačićem: Poslušajte koji mu je šlager posvetio u Dnevniku (VIDEO)

Šprajc je najnovije diplomatsko prepucavanje Hrvatske i Srbije nazvao "novom šlager fazom"

  • 5

Hrvatski novinar i voditelj Zoran Šprajc u emisiji "Direkt" na RTL posvetio je posebnu pažnju premijeru Andreju Plenkoviću i ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću.

Vučić odlučan: Nikakvih nemira, sukoba i skupova neće biti u Hrtkovcima

On je podsetio na međusobna prepucavanja između dva političara, jednog nazivajući  "anemični političarem" a drugog "Pavarotijem".

Šprajc je najnovije diplomatsko prepucavanje Hrvatske i Srbije nazvao "novom šlager fazom", a potom ismejao premijera Andreja Plenkovića, kome je pustio stari šlager "Tražim te, trebam te", aludirajući na to što je vlada u paničnoj potrazi za obezbeđivanjem parlamentarne većine.

Najpre je, naime, Plenković uvredljivo za šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića rekao da je "neuspešni šlager pevač", na šta je Dačić odgovorio da bi i Hrvatskoj bilo bolje da se zadržala na šlagerima, te da se izvinjava hrvatskom premijeru, što ne zna da peva "Lili Marlen".

Foto: Tanjug/EU Photo

Šprajc je i podsetio na Dačićevu ocenu da premijer Andrej Plenković svaki dan napada Srbiju jer mu je potreban neprijatelj, da bi "poboljšao svoj rejting anemicnog političara".

Zatim je pušten snimak Dačićevog pevanja šlagera, a nakon toga je Šprajc izjavio kako bi Andrej Plenković u ovom trenutku ipak radije čuo neku drugu pesmu, na primer, stari šlager “Tražim te, trebam te”, od nekad popularnih Buce i Srđana.

Šprajc je rekao da s tom pesmom premijer Plenković, koji je i šef vladajućeg HDZ, traži još nekoliko poslaničkih ruku u Saboru, da pregovara na više strana, te da je čak i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zadužen da "privede" Vlahu Orepića, a ni neki poslanici najuticajnije opozicione SDP, kaže, nisu mu mrski.

Navodno je, kaže Šprajc, Plenković već razgovarao sa bivšim SDP-ovcem Mirandom Mrsićem.

Video emisije pogledajte ovde:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nevenka Dačić

    4. maj 2018 | 11:46

    Ovaj hr političar u pokušaju nije Dačiću ni do kolena.

  • Vosa

    4. maj 2018 | 12:49

    Nasi ‘novinari’ na tv nemaju hrabrosti ni znanja da naprave ovako nesto. Svaka cast novinaru iz Hrvatske.

  • Dag

    4. maj 2018 | 11:52

    Nazalpst,i jedan i druci,sviraju... (I sta,posle,ocekuju od,obicnog - naroda?)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA