Uskoro istraživanje stravičnih posledica NATO bombardovanja: Poslanici će odlučiti o formiranju specijalne komisije

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je za ponedeljak, 14. maj, novu sednicu

  • 5

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je za ponedeljak, 14. maj, novu sednicu na čijem će dnevnom redu izmedju ostalog biti i Predlog odluke o obrazovanju Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje gradjana Srbije i uticaja na životnu sredinu.

Priština ne odustaje od vojske? Nacrt zakona o transformaciji KBS predat Vladi Kosova

Kako je najavljeno iz Skupštine Srbije, poslanici će razmatrati i predloge zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, kao i izmene i dopune Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu su i izmene i dopune zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, o putevima, o železnici, o bezbednosti u železničkom saobraćaju, o interoperabilnosti železničkog sistema, kao i zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika.

Skupština će razmatrati i izmene i dopune zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma, o bezbednosti saobraćaja na putevima i o potvrđivanju protokola o izmeni člana 50 (a) Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu i o izmeni člana 56. Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Pred poslanicima će se naći i predlozi zakona o potvrdjivanju Međunarodne konvencije o nadzoru i upravljanju brodskim balastnim vodama i talozima iz 2004. godine, o potvrdjivanju Sporazuma vlada Srbije i Makedonije o međunarodnom drumskom saobraćaju i sporazuma Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o medjunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta.

Na dnevnom redu su i predlozi zakona o potvrdjivanju sporazuma o vazdušnom saobraćaju vlada Srbije i Maroka, o saradnji vlada Srbije i Turske u oblasti urbanizma, kao i o vazdušnom saobraćaju vlada Srbije i Tunisa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA