≫ 

Potrebni ste Srbiji, pobeđujte i borite se za sebe i svoje porodice: Vučić najboljim diplomcima medicine preneo snažnu poruku

Posao za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta dogovoren je početkom maja

  • 43

U Palati Srbija organizovana je ceremonija uručenja ugovora o zaposlenju 100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji kojoj prisustvuje predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija kroz saradnju sa Nemačkom napredovala u borbi protiv pranja novca (FOTO)

Posao za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta dogovoren je početkom maja na zajedničkom sastanku dekana medicinskih fakulteta i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

- Ovaj dan mi je najveći dobitak za sve što sam radio i za sve što ću uraditi - rekao je predsednik Srbije.

- Ovih dana sam pritisnut problemima zbog Kosova i Metohije, ali vi ste dokaz da je moguće budućnost videti na neki bolji način. Pobeđujte za svoju zemlju, za sebe i svoje porodice. To nam je potrebno i vi ste nam potrebni više nego ikada i nadam se da smo ovom malom pažnjom uspeli da pokažemo koliko ste nam bitni - poručio je predsednik okupljenim studentima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Danas počinjete svoj život i svoju budućnost, a ona zavisi samo od vas. Probajte da budete dokaz, izgradite svoju zemlju, svoje gradove, tako ćete izgraditi sebe. Nemojte tražiti izgovore. Ne brinite zbog problema, ako ovde nađete rešenje, i kada ovde uspete na svome drugi će vam dolaziti. Svaki sledeći dan je beli papir koji treba da ispišete - rekao je on.

U planu je, kako je najavio, da se nađe rešenje za stambene probleme mladih naučnika kao i pitanje medicinskih sestara, jer su one te koje "rade upravo najteže poslove".

- To što vide da se svake godine trudimo da poboljšamo njihov status, nadam se, biće dovoljno da ih zadržimo da ne odlaze iz zemlje - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio da će raditi na tome da se svakih 6 meseci ugovore o radu dobije 50 najboljih studenata odnosno diplomaca kao i plaćenih specijalizacija.

Diplomci medicine u Palati Srbija-Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Nemoguće je u potpunosti sprečiti odliv iz Srbije, to su procesi u čitavom svetu. Mi ćemo raditi na tome da poboljšamo uslove mladima u našoj zemlji. Mi i dalje trošimo enormno veliki novac, ali nisam siguran da je on uvek iskorišćen na najbolji mogući način, ali za to nije odgovoran samo jedan čovek. To je proces - rekao je on.

Na konstataciju da nisu svi diplomci dobili danas isti ugovor, predsednik je objasnio da oni kojima je ovo prvi posao u bolnici, dobili su ugovore na pola godine, što će se promeniti kada tih 6 meseci istekne i najavio da će ovo pokušati da primene i na vojsci, kod specijalaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    8. jun 2018 | 09:48

    Divan govor. Sjajna podrska. Svaka cast za nase diplomce

  • pera ciganin

    8. jun 2018 | 11:30

    Cestitam ovim mladim ljudimai dragomi je sto su dobili posao.

  • kaktus037

    8. jun 2018 | 11:36

    Narano,potrebni ste vasoj zemlji i ucinice sve da mozete svoj trud i rad u njoj usmerite za dobrobit svih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA