≫ 

Stravičan zločin u Goraždevcu je deo genocida! Palma pita međunarodnu zajednicu: Ko su zločinci koji su ubijali Srbe

On je rekao da su Goraždevac, Staro Gracko, Cernica, Obilić i teroristički napad na autobuse kod Podujeva, kao i pogrom nad Srbima marta 2004. godine - program i cilj kosovskih Albanaca

  • 7

Zločin u Goraždevcu je jedan od najtežih zločina u istoriji, poručio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, povodom godišnjice otkako su albanski teroristi ubili srpsku decu na reci Bistrici.

Palma kao i uvek najveseliji u Guči: Prvi zaigrao i naručio od trubača staru srpsku pesmu (VIDEO)

- Samo od dolaska međunarodnih vojnih snaga na Kosovo i Metohiju KFOR-a juna 1999. godine, preko 1.000 Srba je ubijeno, a proterano preko 200 000 - rekao je Palma u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je rekao da su Goraždevac, Staro Gracko, Cernica, Obilić i teroristički napad na autobuse kod Podujeva, kao i pogrom nad Srbima marta 2004. godine - program i cilj kosovskih Albanaca.

Kako je dodao, taj cilj se ne razlikuje od programa i cilja Hrvata u Hrvatskoj i Bošnjaka u BiH, koji glasi Hrvatska bez Srba, Bosna i Hercegovine bez Srba i Kosovo i Metohija bez Srba.

- Hrvati su uglavnom uspeli, Bošnjaci takođe, osim u Republici Srpskoj i Albanci na Kosovu i Metohiji čine sve da to realizuju. Sve to su genocidi i stravičan zločin u Goraždevcu je deo tog genocida - kaže lider JS.

On oštro kritikuje i međunarodnu zajednicu, pre svega KFOR i EULEX, kao i UNMIK rekavši da su postali saučesnici tog genocida, jer su svojim ponašanjem sve to podstakli, okrenuli glavu i tako dozvolili teroristima da na tlu Evrope stvaraju terorističku državu.

- I uz sve to zatvorili su istragu bez pronalaženja zločinaca. Šta onda da očekujemo od Specijalnog suda za ratne zločine OVK koji se najavljuje već godinama. Ja ne očekujem ništa - poručuje on.

Palma konstatuje da svet, ili bar deo sveta, ne dozvoljava terorističkoj Islamskoj državi na Bliskom istoku da stvori državu, a albanskim teroristima neki priznaju državu stvorenu na genocidu i etničkom čišćenju.

- Pozivam administraciju američkog predsednika Donalda Trampa da se na način na koji se bori protiv Islamske države i terorizma u svetu bore i protiv albanski terorista na Kosovu i Metohiji. Moje pitanje glasi: Ko su zločinci koji su ubijali Srbe u Goraždevcu, Starom Gracku, Cernici, Obiliću, kod Podujeva i ko su im komandanti - upitao je Marković.

VIDEO: Evo šta je rekao Srbin koga su napali Albanci

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    13. avgust 2018 | 14:12

    Sta naprica?. Pa oko milion Bosnjaka je proterano ili izbeglo od nasilja.

  • Kim

    13. avgust 2018 | 13:23

    Kako su cene u Parali.

  • Ateista senior

    13. avgust 2018 | 13:22

    Uspeh vlasti vidimo kad u borbi pobedi a samo kritika i priča starih događaja je slabost bez novih ideja,istorija je za druge a ljudi hoće bolju budućnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA