≫ 

Sve poslaničke grupe podržale predlog Haradinaja: Tim za pregovore sa Beogradom vodiće ratni zločinac

Sve poslaničke grupe su podržale predlog premijera Kosova Ramuša Haradinaja

  • 10

Skupština Kosova počela je danas, sa sat vremena zakašnjenja, sednicu na kojoj su sve poslaničke grupe podržale predlog Vlade za sastav pregovaračke ekipe, ali je sednica prekinuta nakon toga zbog nedostatka kvoruma.

Šta se krije iza sukoba Tačija i Haradinaja: Insajder iz kabineta otkrio njihove tajne ciljeve

Iako je prvobitno određena pauza od 10-15 minuta, sednica još nije nastavljena.

Sve poslaničke grupe su podržale predlog premijera Kosova Ramuša Haradinaja za formiranje i sastav pregovaračke ekipe Kosova na čelu sa zamenikom premijera Fatmirom Ljimajem. Inače, Haški tribunal je optužio Ljimaja za zločine protiv čovečnosti, nezakonito pritvaranje, mučenje i ubistva nad Srba i Albanaca u logoru Lapušnik kod Glogovca u leto 1998.

Fatmir Ljimaj - Foto: AP/Tanjug

Članovi takozvane "Ekipe jedinstva" su zamenik premijera i zamenik šefa pregovaračke ekipe Kosova Enver Hodžaj, zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli, zamenik premijera Dardan Gaši, ministar javne uprave Mahir Jagdžilar i šef kabineta premijera Avni Arifi.

Članovi "Ekipe jedinstva" su i predstavnici opozicionih stranaka, stručnjaci i predstavnici civilnog društva čija imena nisu navedena u odluci.

Za danas je na zahtev opozicije zakazana i druga vanredna sednica koja je trebalo da počne u deset sati i na čijem dnevnom redu je razmatranje i donošenje rezolucije kojom će se predsedniku Kosova Hašimu Tačiju zabraniti da u razgovorima o normalizaciji postavi pitanje granica.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    4. septembar 2018 | 14:01

    Ubacite i vi Seselja u pregovore on je nejpametniji Srbin,doktor je za sve svjetske politicare.

  • Boban

    4. septembar 2018 | 13:55

    Sud ga optuzio a on se seta po skupstini i ide jos i u EU da pregovara?.Jel to ta EU i njihova pravda u koju nas pretsednik gura?.

  • Djole

    4. septembar 2018 | 14:51

    Ako i ovo progutamo i ne zaslužujemo da postojimo kao država i narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA