≫ 

Kako izgleda Kosovska Mitrovica nekoliko sati pre dolaska Vučića (FOTO) (VIDEO)

U Kosovskoj Mitrovici teku užurbane pripreme za dolazak predsednika, a kroz ceo grad i duž puta su postavljene zastave Srbije, kao i bilbordi "Dobro došao, predsedniče"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas započinje dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji i to dolaskom u Zubin Potok, dok će završetak biti njegov govor na Trgu Šumadija u Kosovskoj Mitrovici u nedelju u podne.

U nedelju u 12 sati Vučić drži najvažniji politički govor: Detalji posete predsednika Srbije Kosovu

Posle pretnji iz Prištine, koje su njegovu posetu dovele u pitanje, predsednik Srbije je u sinoćnjem obraćanju saopštio da ipak ide na Kosovo, a u južnoj srpskoj pokrajini građani kažu da spremni čekaju njegov dolazak.

U južnoj srpskoj pokrajini građani kažu da spremni čekaju dolazak predsednika Vučića-Foto: Marko Jovanovic

U Kosovskoj Mitrovici teku užurbane pripreme za dolazak predsednika, a kroz ceo grad i duž puta su postavljene zastave Srbije, kao i bilbordi "Dobro došao, predsedniče".

Kroz ceo grad i duž puta su postavljene zastave Srbije, kao i bilbordi "Dobro došao, predsedniče"-Foto: Marko Jovanovic

Oseća se uzbuđenje među ljudima i vlada svečana atmosfera, a većina objekata u Kosovskoj Mitrovici neće raditi tokom ova dva dana.

Građani podržavaju dolazak predsednika, smatraju da je "svako rešenje bolje nego nikakvo rešenje" i ocenjuju da je Vučićeva poseta sudbonosna, ali i da im veoma znači u bezbednosnom smislu.

Građani podržavaju dolazak predsednika, smatraju da je "svako rešenje bolje nego nikakvo rešenje"-Foto: Marko Jovanovic

Za Vučićevu posetu južnoj srpskoj pokrajini vlada veliko interesovanje medija, kako straniha tako i domaćih, pa je veliki broj novinarskih ekipa primetan na Kosovu još od sinoć.

U severnom delu grada je pojačano prisustvo pripadnika policije na ulicama, a glavni portparol KFOR Vinćenso Grasov izjavio je da će KFOR preuzeti sve neophodne mere da se omogući bezbedna poseta Kosovu.

U gradu je primetan povećan broj pripadnika policije, a za bezbednost se brine i KFOR-Foto: Marko Jovanovic

Grasov je kazao da je bezbednosna situacija na Kosovu mirna i stabilna i da nema nikakvih znakova potencijalnih tenzija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA