≫ 

"Nora" i "Lazar" do kraja godine deo srpskog naoružanja, Vulin poručuje: Naša neutralnost zahteva da Vojska Srbije bude jaka

- Stanje u vojsci je danas značajno popravljeno što se vidi po boljoj opremi koju imaju vojnici, ulaganju u infrastrukturu, ali i povećanju plata u vojsci - izjavio je Aleksandar Vulin

  • 5

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da očekuje da će samohodne haubice, vozila "Nora" i "Lazar", ući u sastav srpskog naoružanja Vojske Srbije do kraja godine.

U okolinu Mladenovca u oktobru stiže hiljadu pripadnika članica NATO: Uvežbavaće hitan odgovor na vanredne situacije

Vulin je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanja poslanika, najavio i da će u skladu sa Sporazumom sa Ruskom Federacijom, u prvom kvartalu sledeće godine biti nabavljeno 30 novih tenkova za Vojsku Srbije.

Ministar je podsetio da će se osavremenjavanje vojske nastaviti nabavkom novih helikoptera i Migova, i da, kako je istakao, "to nema niko u regionu".

Očekuje se da će samohodne haubice ući u sastav srpskog naoružanja Vojske Srbije do kraja godine-Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vulin je govoreći o vojnoj neutralnosti rekao da upravo vojna neutralnost zahteva da vojska bude jaka što je, kaže, "faktor odvraćanja" i ističe da se Srbija ne naoružava da bi nekoga napala.

Navodi da je stanje u vojsci danas značajno popravljeno što se, navodi, vidi po boljoj opremi koju imaju vojnici, ulaganju u infrastrukturu, ali i povećanju plata u vojsci.

Ministarstvo odbrane je, kazao je Vulin, zbog izazova u savremenom svetu osnovalo Upravu za sajber ratovanje.

VIDEO: Vojska Srbije na vežbama u Rusiji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jooj

    27. septembar 2018 | 19:22

    Pa uvodite to vec 5 god... a vojska nikako da dobije...

  • Patriota

    27. septembar 2018 | 19:27

    Daj plate kako treba da budu u vojsci.

  • PETAR 1

    27. septembar 2018 | 19:34

    Za vojsku "novi" tenkovi, migovi, stanovi, povecanje plate, za policiju novi helikoperi, oprema, stanovi, povecanje plata, za zaposlene bolji uslovi rada, vise radnih mesta, stanovi, povecanje plate, penzionerima, senior kartice, mnoge pogodnosti i olaksice, povecanje penzije, da nabrajam dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA