Linta upozorio na neprihvatljiv odnos crnogorskih vlasti prema Srbima: Jednima brane da uđu u zemlju, drugima da je napuste

Viši sud u Podgorici doneo je rešenje da se poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću privremeno oduzmu pasoši

  • 12

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta osudio je odnos cnogorskih vlasti prema srpskim političarima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću kao i odnos prema četvorici srpskih intelektualaca iz Srbije kojima se zabranjuje ulaz u Crnu Goru.

Linta u saopštenju navodi da su ponovo oduzete putne isprave Mandiću i Kneževiću i ocenjuje kao neprihvatljiv odnos crnogorskih vlasti prema Mandiću i Kneževiću.

- Dok se na jednoj strani sprečavaju pojedine osobe da uđu u Crnu Goru dotle se njihovim sunarodnicima zabranjuje da napuste tu zemlju - ukazuje Linta u saopštenju.

Viši sud u Podgorici doneo je rešenje da se poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću privremeno oduzmu pasoši, saopšteno je iz te stranke.

Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi u saopštenju, Mandić i Knežević su dužni da predaju pasoš jer se u suprotnom protiv njih može odrediti mera pritvora.

U obrazloženju suda se navodi da su Mandić i Knežević tokom tri meseca, posle dobijanja novih pasoša, u avgustu, septembru i oktobru, često prelazili granicu Crne Gore.

To, kako ocenjuje sud, ukazuje da imaju razvijene licne i društvene kontakte u inostranstvu i da bi to mogli da iskoriste u slučaju bekstva ili skrivanja, odlaska u nepoznato mesto ili drugu državu ili na drugi nacin da ometaju dalje vodenje krivicnog postupka.

Mandić i Knežević su, inače, optuženi da su umešani u pripremanje pokušaja organizovanja teroristickog napada 16. oktobra 2016. godine, na dan organizovanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    3. novembar 2018 | 16:10

    kakva je ovo paranoja zavladala u crnogorskoj vlasti? Drugačije ne može da se opiše spisak odluka koje su donele u poslednje vreme.

  • Klimt-Bec

    3. novembar 2018 | 18:09

    Srbija mora da donese zakon poput Austrije, da svako moze posedovati samo jedno Drzavljanstvo! Svakom ko poseduje dva ili vise, bice automatski oduzeto Srpsko drzavljanstvo... Kao sto je Austrija postupila prema svojim gradjanima, koji su posedovali Tursko Drzavljanstvo i izasli na glasanje podrzavsi Erdogana! Cist racun duga ljubav....

  • Menta

    3. novembar 2018 | 16:09

    A za sta bi gospodin inace primao platu da svugde ne pravi zamisljene neprijatelje, umesto da dijaspora saradjuje sa vlastima u zemlji u kojoj se nalaze i obezbede kroz institucije sistema sve moguce pogodnosti za svoj narod, kako se to radi u svakoj civilizovanoj zemlji.. da li ste primetili jos neki narod u okruzenju koji je ugrozen u zemljama ex yu sem nas?? Da li jos neko toliko pumpa tu pricu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA