Novi korejski ambasador stigao u Beograd uoči važne godišnjice: Vučiću predao svoje akreditive (FOTO)

Dvojica sagovornika su se saglasili da treba nastaviti sa intenziviranjem političkog dijaloga i jačanjem ekonomskih veza dveju zemalja, s obzirom na velike mogućnosti za privrednu saradnju

  • 10

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, prilikom današnje ceremonije primopredaje akreditivnih pisama, poželeo dobrodošlicu i uspeh u radu novoimenovanom ambasadory Republike Koreje Hjongčan Čou, piše u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je konstatovao da ambasador Čoe počinje diplomatski mandat u Beogradu uoči obeležavanja tridesetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja sledeće godine, što bi mogao da bude povod za razmenu poseta na najvišem nivou, podsetivši da predsednik Republike Koreje ima otvoren poziv da poseti Republiku Srbiju.

Vučić i korejski ambasador - Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Dvojica sagovornika su se saglasili da treba nastaviti sa intenziviranjem političkog dijaloga i jačanjem ekonomskih veza dveju zemalja, s obzirom na velike mogućnosti za privrednu saradnju.

Predsednik Vučić je rekao da ga raduje što sve više korejskih kompanija uviđa veoma dobre mogućnosti srpske privrede, jer one ne donose samo nova radna mesta, već i prenose iskustvo i radne navike.

Ovom prilikom je najavio da će prisustvovati sutrašnjem otvaranju fabrike kompanije Eseks u Zrenjaninu.

Ambasador Čoe je rekao da dve zemlje imaju mnogo toga zajedničkog i da Koreja želi da svoje iskustvo ekonomskog oporavka i napretka podeli sa srpskim prijateljima.

On je rekao da će najveći deo svojih diplomatskih aktivnosti posvetiti upravo privlačenju korejskih investitora u Srbiju, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • star

    28. novembar 2018 | 15:07

    Uoči obeležavanja tridesetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja sledeće godine, u Beograd je stigao novi ambasador Koreje, nadam se dobroj saradnji i investicijama iz Koreje.

  • Zorana

    28. novembar 2018 | 15:09

    Ovo je odlicno, svaka cast, veoma korisno i vazno za Srbiju.

  • Tanja

    28. novembar 2018 | 15:41

    Dobra prilika za saradnju i razvijanje ekonomskih veza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA