≫ 

Rusija spremna da se uključi u pregovore o Kosovu: Popović posle razgovora u Moskvi

Popović je naglasio da se Rusija snažno zalaže za primenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN koja Kosovo tretira kao sastavni i neotuđivi deo Srbije

  • 14

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je danas da je Rusija spremna da se uključi u pregovore oko statusa Kosova, ako bi se SAD direktno uključile u taj proces i ako bi Beograd to zvanično zatražio od Moskve.

Popović je, nakon sastanaka sa ruskim zvaničnicima iz Vlade Ruske Federacije i Saveta Federacije Rusije, ocenio da su jednostrani potezi Prištine, kao što je uvođenje taksi od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i usvajanje zakona o formiranju takozvane vojske Kosova, pokazali da EU "nema snagu da pruži garancije da će dogovori postignuti između Beograda i Prištine biti poštovani".

- Ovim potezima Prištine, i izostankom reakcije EU, sahranjen je Briselski sporazum. Sada nam je potreban novi format dijaloga Beograda i Prištine koji bi, umesto pod pokroviteljstvom EU, trebalo da bude vođen u okviru UN, uz posredovanje SAD, Rusije i Kine - istakao je on.

Nenad Popović - Foto:Telegraf

Popović je naglasio da se Rusija snažno zalaže za primenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN koja Kosovo tretira kao sastavni i neotuđivi deo Srbije.

- Rusija će nastaviti da pruža principijelnu podršku očuvanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova - rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    23. decembar 2018 | 13:21

    Naravno da treba da se uključi Rusija!

  • Evo ih opet

    23. decembar 2018 | 20:19

    Opet komšije ostavljaju komentare predstavljajući se kao srbi i pišu protiv Rusije. Shvatite da ste providni jer to nije stav naroda što vi pišete.

  • Rusofili

    23. decembar 2018 | 14:12

    Tako ce i da bude, Rusija ce da se ukljuci i da istrguje Krim a mi cemo da budemo kusur kao i uvek kroz istoriju.. zabluda je da je neko na nasoj strani samo zato sto nas voli ili protiv nas zato sto nas ne voli.. u politici ima ljubavi samo dok se preklapaju interesi i to svima mora da bude jasno, kada interesi pocnu da se razilaze nestaje i ljubav i to je normalno..nego smo mi u zabludi.. zamislite Predsednika koji donosi odluke koje nisu za dobeo njegove zemlje samo da bi podrzao bilo koju drugimu zemlju?? Kakav bi to bio izdajnik.. Rusi ce samo da izvuku korist za sebe, ako se poklope interesi da i mi imamo od toga koristi onda je odlicno, ako ne onda ce biti loshe..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA