≫ 

Srećan Božić! Srpski političari čestitali najradosniji hrišćanski praznik po Gregorijanskom kalendaru

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je danas predstojeće praznike beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima

  • 2

Predsednik Srbije, ministri i zvaničnici Vlade Republike Srbije uputili su danas čestitke za Božić po Gregorijanskom kalendaru.

Vučić je uputio božićnu čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i drugim poglavarima, sveštenstvu, redovništvu, monaštvu i vernicima, koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

U čestitki se kaže: “Vaša Preuzvišenosti, Vama, sveštenstvu, i svim vernicima koji vreme računaju po gregorijanskom kalendaru od srca želim srećan praznik Hristovog rođenja i srećnu i uspešnu Novu 2019. godinu! Neka se u naša srca useli ljubav dajući nam snagu da budemo bolji i odlučnost da istrajemo u poslovima koje smo započeli. Ljubavlju, međusobnim poštovanjem i radom na sebi ostvarićemo misiju koju nam je Bogomladenac namenio. Srećan Božić! Srećna i blagoslovena Nova 2019. godina"! - poručio je Vučić u čestitki.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je danas predstojeće praznike beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru.

- Vreme je godine kada se uz naše najdraže podsećamo vrednosti koje nas vode kroz život - tolerancija, ljubav i velikodušnost. Sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik Hristovog rođenja slave po Gregorijanskom kalendaru, želim da praznične dane provedu u miru i radosti. Neka vam Božić donese mnogo zdravlja, sreće, uspeha i napretka na svim životnim poljima. Mir Božiji, Hristos se rodi! - navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je danas Božić svim građanima Srbije, koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

- U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, svim građanima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru čestitam ovaj veliki hrišćanski praznik. Neka Božić ispuni vaše domove radošću i slogom i podseti na značaj solidarnost i pokaže put iskrenog praštanja i poštovanja. Želim vam da praznik proslavite u miru, okruženi svojim najmilijim - ističe se u čestitki.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, velikodostojnicima Rimokatoličke crkve i svim građanima Srbije koji ovaj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru, sa željom da ga proslave u radosti sa verom u bolju budućnost svih nas u Srbiji.

- U ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje lično ime čestitam Vam praznik rođenja Hristovog sa željom da ga proslavite u radosti, blagostanju, ljubavi i slozi u krugu svojih najdražih. Želim da nam svima ovaj praznik rođenja i radosti da veru u zajedništvo, solidarnost i uzajamno uvažavanje, i pokaže put iskrenog praštanja i poštovanja - istakao je Dačić.

- Verujem da će nam praznični duh dati snagu da se suočimo sa svim izazovima pred nama i istrajemo u gradnji bolje i sigurnije budućnosti za sve nas - navodi se u čestitki.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović čestitala je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima Badnji dan i nastupajući Božić, poželevši im dobro zdravlje i blagostanje.

- Povodom jednog od najvećih hrišćanskih praznika - dana Hristovog rođenja, vama i svim vernicima upućujem srdačne čestitke. Neka nam svima ovaj radostan dan donese mir i slogu i neka nas podseti na lepotu zajedništva i međusobnog poštovanja. Želim vam da Badnje veče i sutrašnji Božić provedete u ljubavi i zdravlju, okruženi bližnjima - izjavila je Mihajlovićeva.

Ministarka pravde Nela Kuburović čestitala je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji Božić obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru predstojeće božićne i novogodišnje praznike, uz želju da ih provedu u radosti i miru.

Foto: Tanjug/AP

- Želim da nas vera u Boga, mir i dobra volja među ljudima vode u osećanja radosti i pomirenja i neka osvetle u nama puteve kajanja i praštanja. Božićni dani neka podstaknu u nama međusobno razumevanje, ljubav i poštovanje. Vama, sveštenstvu i vernicima srdačno čestitam Božić i Novu 2019. godinu -napisala je ministarka Kuburović u čestitki.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je danas čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

- Najradosniji hrišćanski praznik, Božić, provedite u miru, radosti i duhovnom blagostanju okruženi porodicom i prijateljima - navodi se u čestitiki predsednika Mirovića, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević čestitao je danas Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji ga slave po gregorijanskom kalendaru.

- Vama i svim hrišćanskim vernicima koji danas obeležavaju Badnji dan, a sutra Božić, u ime Skupštine grada Beograda i u svoje lično ime čestitam praznik Hristovog rođenja. U susret ovim radosnim praznicima koji slave porodične vrednosti, izražavam nadu da ćemo iskrenim željama, zajednički i složno, doprineti uzvišenoj težnji da svi ljudi nađu mir i blagostanje. U tom duhu Vam želim srećan i blagosloven Božić! Mir Božji, Hristos se rodi. Vaistinu se rodi - navodi se u čestitki Nikodijevića.

Direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović čestitala je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim građanima Srbije koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

- Neka radost Božića ispuni vaše domove uz želju da predstojeće dane provedete u miru, sreći i razumevanju sa porodicom i prijateljima. Duh Božića neka, ujedno, bude i podsetnik na važnost međusobnog poštovanja, zajedništva i solidarnosti, uz koje jedino možemo graditi bolje i humanije društvo po meri svih nas. U to ime želim čestit i blagosloven Božić, kao i srećnu i uspešnu predstojeću Novu 2019. godinu - poručila je Paunović u čestitki.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    24. decembar 2018 | 17:35

    Свим Хришћанима који празник рођења Христовог славе по грегоријанском календару нека Богомладенац Христос донесе мир и радост духовну, добро здравље и све дарове које само он може подарити.

  • Marijana Bakov

    24. decembar 2018 | 13:13

    Svim gradjanima nase lepe Srbije,koji po gregorijanskom kalendaru slave Badnje vece I Bozic nek je srecno.A ja im zelim ono sto zelim I sebi,neka zdravlje prati vas I vase porodice.A Bog dragi neka vas cuva I zastiti od svakoga zla.Amin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA