≫ 

Jovanović tvrdi da je u 2018. izvršen rekordan broj mafijaških ubistava, Mirković mu odgovara: Sramno, služite se jeftinom demagogijom

Jovanović i Mirković ponovo u klinču

  • 25

Zamenik šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je u 2018. godini u Srbiji izvršen rekordan broj ubistava povezanih sa kriminalom, čak 29, od kojih 21 u Beogradu. Reagujući na ovu izjavu, šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković ocenio je kao sramno što Vuk Jeremić, čovek koji je, kako kaže, kumovao kosovskoj nezavisnosti i za to dobio pohvale i zahvalnost od Tačija, jeftinom demagogijom i zamenom teza pokušava da diskredituje ljude koji odgovorno obavljaju svoj posao, a čiji su rezultati poput pobede u Interpolu najbolji dokaz za to.

Drugi čovek SzS u gradskom parlamentu, Nikola Jovanović je kazao da je 2012. godine u celoj državi bilo šest takvih ubistava, prenela je Narodna stranka, čiji je Jovanović potpredsednik.

- Sramno je da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saziva vanrednu konferenciju za novinare da bi pokazivao slike mirnih demonstranata u Beogradu i analizirao kakve jakne nose, dok u isto vreme nijedno od surovih ubistava u Beogradu nije dobilo sudski epilog, a za polovinu nema čak ni osumnjičenih - rekao je Jovanović.

Jovanović - FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

- Ako je državna sekretarka MUP Dijana Hrakalović mogla da ode u Lučane, mogao je i Stefanović sa njom da dođe u Skupštinu Beograda i izvesti o stanju bezbednosti u glavnom gradu, što je predložila odbornička grupa "Savez za Srbiju - naveo je Jovanović.

- Stefanović i njegovi državni sekretari zato snose punu odgovornost za epidemiju kriminalnih obračuna i pogoršanje bezbednosne situacije u Beogradu i Srbiji - izjavio je Jovanović.

S druge strane, šef naprednjaka u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković ocenio je kao sramno što Vuk Jeremić, čovek koji je, kako kaže, kumovao kosovskoj nezavisnosti i za to dobio pohvale i zahvalnost od Tačija, jeftinom demagogijom i zamenom teza pokušava da diskredituje ljude koji odgovorno obavljaju svoj posao, a čiji su rezultati poput pobede u Interpolu najbolji dokaz za to.

- Paradoksalno da je Jeremić i njegovi glasnogovornici, govore o kriminalu, budući da je upravo Jeremić umešan u međunarodnu korupcionašku aferu i da građani još uvek nisu dobili odgovor na pitanje za šta je od uhapšenog Patrika Hoa dobio sedam miliona dolara - rekao je Mirković, a saopštio je GrO SNS.

Mirković - FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

On ukazuje i da Jeremić takođe još nije odgovorio šta je trebalo da uradi za uplaćenih 200 hiljada evra od katarske ambasade u Berlinu.

- Predsednik Aleksandar Vučić i ministar Nebojša Stefanović uprkos vašim konstantnim izlivima mržnje, će nastaviti sa borbom u interes Srbije i svih njenih građana, jer za Srpsku naprednu stranku nema ništa važnije od Srbije - istakao je Mirković.

Mirković: Đilas ponovo pokazao kakav je čovek, i da ga boli istina

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    28. decembar 2018 | 14:55

    U Srbiji je stopa kriminala mnogo manja nego ranijih godina.

  • sasa

    28. decembar 2018 | 14:52

    Mislim da on nije adekvatna licnost koja treba da prica o tome.

  • smokvica

    28. decembar 2018 | 15:47

    Opozicija samo izmislja ko i uvek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA