≫ 

Tači "namešta" klijente advokatima u Hagu i tako vraća stare dugove? Šokantne tvrdnje branioca jednog od optuženih pripadnika OVK

Advokat Gaši je više puta ponovio da postoje aluzije da određene osobe koje imaju političku moć zbog svojih dugova tako „kanališu“ osumnjičene za zločine i usmeravaju veliki novac ka određenim stranim advokatskim kancelarijama, koje ih zastupaju

  • 0

Advokat Tom Gaši govorio je u emisiji „Frontal“ na prištinskoj televiziji T7 o predstojećim saslušanjima nekadašnjih članova OVK pred Specijalnim sudom u Hagu i otkrio da postoje informacije o tome da neki albanski političari na visokim funkcijama „nameštaju“ klijente stranim advokatima i njihovim firmama van Kosova, i da se tako vraćaju dugovi iz perioda rata, prenosi TV Most.

Gaši na insistiranje voditelja, da kaže o kojim funkcionerima se tačno radi i da li misli na Hašima Tačija i njegov odnos sa advokatom Džefrijem Najsom, koji sada zastupa Samija Ljuštakua, nije hteo to da potvrdi, ali je rekao da o tome treba da se izjasni Ljuštaku i osobe koje je voditelj pomenuo. On je više puta ponovio da postoje aluzije da određene osobe koje imaju političku moć zbog svojih dugova tako „kanališu“ osumnjičene za zločine i usmeravaju veliki novac ka određenim stranim advokatskim kancelarijama, koje ih zastupaju.

Advokat na insistiranje voditelja, da kaže da li misli na Hašima Tačija i njegov odnos sa advokatom Džefrijem Najsom, nije hteo to da potvrdi-Printsrkin: Facebook/Hashim Thaçi

Gaši je govorio i o tome da kazne za zločine mogu da budu jako visoke, a komandanti OVK-a više nemaju po 20-30 godina, da se ne radi o tome da treba da odsluže par godina i vrate se kao heroji na Kosovo i nastave sa svojim životom.

Advokat Gaši je potvrdio da njegov štićenik, bivši šef glavnog štaba OVK Sulejman Seljimi, neće otputovati na saslušanje u Hag kako je predviđeno. Umesto pred istražitelje Specijalnog suda za zločine OVK, Seljimi je otišao u prištinsku bolnicu zbog povraćanja i nesvestice, gde su mu lekari odredili desetodnevnu terapiju.

(Telegraf.rs/TV Most)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA