Patrijarh Irinej: Ne vidim koristi za narod od podsticanja na proteste

Socijalni problemi i nezadovoljstvo koje postoji kod nekih slojeva društva ne treba da cepaju narodno biće - izjavio je patrijarh Irinej

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da spoljni pritisci treba da dovedu do snažnijeg jedinstva naroda i države u odbrani suverenih prava i integriteta zemlje i da to jedinstvo ne bi trebalo da narušavaju unutrašnje razmirice.

- Socijalni problemi i nezadovoljstvo koje postoji kod nekih slojeva društva ne treba da cepaju narodno biće, posebno imajući u vidu osnivanje još jedne albanske vojske, sprečavanje snabdevanja srpskih ustanova, bolnica, škola i drugog na Kosovu i Metohiji - rekao je patrijarh Irinej za Politiku.

On je rekao da je sa velikom brigom pratio demonstracije na ulicama Banjaluke, jer su, kako je ocenio, oni koji "ne žele dobro Republici Srpskoj i srpskom narodu "tada bili zadovoljni", a dodao je da ne vidi ni da će biti koristi za narod od podsticanja na takve proteste u Beogradu.

- Možda neko ne vidi li ne želi da vidi, ali svi ti procesi jesu povezani - ocenio je patrijarh Irinej.

On je rekao da država i državni organi imaju obavezu da se više angažuju na stvaranju demokratske atmosfere, mira i saradnje u društvu, na rešavanju problema svih slojeva, pogotovo onih koji svojim visokim obrazovanjem i znanjem treba da budu uzor.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    27. januar 2019 | 10:49

    Patrijah Irinej ima pravo, vise nego ikada nam je potrebna sloga u narodu !!

  • Tina

    27. januar 2019 | 10:59

    Patrijar Irinej poručuje da narod Srbije treba da ostane jedinstven i složan jer je u tome njegova snaga.

  • vesna

    27. januar 2019 | 12:51

    Patrijah Irinej je veliki čovek koji vidi da ovakva politika protesta ne vodi nikuda, samo slabi Srbiju koja je krenula putem Prosperiteta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA