≫ 

Hrvatski vojnici krenuli na Kosovo: Helikopterima se uputili u američku bazu Bondstil (FOTO)

Zadatak hrvatskih vojnika na području američke baze Bondstil u Uroševcu je prevoz osoba i tereta

  • 70

Ministarstvo obrane Hrvatske (MORH) saopštilo je danas da je 30. hrvatski kontingent (HRVCON) upućen u NATO operaciju podrške mira u američke baze Bondstil na Kosovu.

Novi hrvatski kontingent iz kasarne "Knez Trpimir" u Divuljama kod Trogira upućen je u NATO operaciju podrške miru na Kosovu, u kojoj hrvatske snage učestvuju zadnjih 10 godina, saopštili su iz MORH-a, prenela je Hina.

Foto: morh.hr, HRZ/Marinko Karačić

Odlazak kontingenta ispratio je načelnik jedinice 93. vazduhoplovne baze pukovnik Boris Panić, koji je istakao da Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo (HRZ) u misiji na Kosovu kontinuirano učestvuje od 2009. godine, a kroz svih 30 misija uz ljudstvo učestvovalo je i vazduhoplovstvo sa po dva helikoptera Mi-8 MTV1/Mi-171Sh.

Komandant 30. kontingenta Stjepan Stepić poručio je da su vojnici dobro pripremljeni, iskusni i spremni za još jednu misiju.

Foto: morh.hr, HRZ/Marinko Karačić

Zadatak hrvatskih vojnika na području američke baze Bondstil u Uroševcu je prevoz osoba i tereta, navodi se u saopštenju.

VIDEO: Srbin sa Kosova vojniku KFOR-a: Je l' čekate da nas i odavde proteraju?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trig

    8. februar 2019 | 17:42

    Pomazu,uje,siptarima i amerima oko droge.

  • j

    8. februar 2019 | 17:41

    Samo cu reci hahahahahahaha

  • Radovan 43 tigar

    8. februar 2019 | 19:26

    Mogu svi da se udruže na Balkanu protiv Srbije . Srbija je danas toliko vojno i strateški jaka da može da se suprostavi mnogo opasnijim vojskama od Hrvatske Kosova Albanije i BiH zajedno ! Srbija je dvesta puta jača danas nego za vreme bivše Jugoslavije ! Smešno je diskutovati šta traži Hrvatska na Kosovu ,očigledno po repu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA