≫ 

Prvi put od 1999. Srbin napao Srbina u Prištini: Sukob predstavnika Srpske liste i Slobodana Petrovića (VIDEO)

Srpska lista je zatražila da policija i tužilaštvo preduzmu "sve neophodne radnje" kako bi Slobodan Petrović i Boban Stanković bili procesuirani i kažnjeni

  • 17

Srpska lista optužila je danas predsednika Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića da je napao poverenika te liste Milana Kostića, navodeći da je to "prvi put od 1999. godine da Srbin u Prištini bude napadnut od strane drugog Srbina". 

Lista je u saopštenju navela da se incident dogodio oko 10 časova u jednom restoranu kada je "bez ikakvog povoda, Petrović uz pogrdne reči pogodio Kostića mobilnim telefonom u glavu".

- Na poziv povređenog Kostića, na lice mesta je ubrzo stigla policija koja je Petrovića privela a od Kostića su zahtevali da im da izjavu o događaju. Prilikom privođenja Slobodana Petrovića, visoki funkcioner njegove stranke Boban Stanković je u prisustvu policije na račun Kostića izrekao više ozbiljnih pretnji - navela je Srpska lista.

Ocenjuje se da napad na Milana Kostića, poverenika Srpske liste u Prilužju, "pokazuje osionost Slobodana Petrovića i njegovih pajtaša, koji su nakon ulaska u Vladu Ramuša Haradinaja i dobijenog mesta ministra, umislili da mogu da napadaju i vređaju svoje sunarodnike samo zato što su njihovi politički protivnici".

Srpska lista je zatražila da policija i tužilaštvo preduzmu "sve neophodne radnje" kako bi Slobodan Petrović i Boban Stanković bili procesuirani i kažnjeni, navodeći da je njihovo ponašanje "apsolutno neprihvatljivo".

Sa druge strane, predsednik Samostalne liberalna stranke i poslanika u Skupštini Kosova Slobodan Petrović tvrdi da su ga u jednom restoranu fizički napali "neki članovi Srpske liste".

Kako je preneo RTKlive, reagovala je Kosovska policija koja je ispitala osobu koja je napala Petrovića.

VIDEO: Svaka čast! Srbin sa Kosova vojniku KFOR-a: Je l' čekate da nas i odavde proteraju?

(Telegraf.rs /Beta / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladja

    20. mart 2019 | 13:12

    I kako onda da napadamo albance za napade kad mi jedni na druge idemo!!??

  • Nale

    20. mart 2019 | 13:07

    Nije trenutak da Srbin udara na Srbina!

  • star

    20. mart 2019 | 13:07

    Prodana duša iz redova Srba, petrović je nasrnuo na člana Srpske liste, što se i očekivalo da će se desiti jednog dana, po zahtevu Haradinaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA