NATO agresija na našu zemlju je zločin: Zorana Mihajlović poručila da Srbija nikad ne sme da zaboravi

Dvadeset godina koje su prošle od strašnih događaja iz 1999, nisu nimalo promenile odnos građana Srbije prema NATO agresiji - rekla je ona

  • 13

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je povodom 20 godina od početka NATO agresije, da Srbija nikad ne sme da zaboravi bombardovanje i sve nevine žrtve koje su stradale od bombi.

- Dvadeset godina koje su prošle od strašnih događaja iz 1999, nisu nimalo promenile odnos građana Srbije prema NATO agresiji, kao zločinu protiv naše zemlje koji nikad nećemo zaboraviti - rekla je Mihajlovićeva, navodi se u saopštenju.

Ona je podsetila da su u NATO agresiji najviše stradali civili, a da je bombardovanje ostavilo dugotrajne posledice, zbog uništavanja infrastrukture i privrede.

- Naša dužnost danas, i prema onima koji su iskusili bombardovanje i prema budućim generacijama, je da NATO agresiju nikad ne zaboravimo, ali i da ne ponavljamo greške iz devedesetih i neodgovornu politiku zbog koje su građani stradali i trpeli, a naša ekonomija uništena u tolikoj meri da se do danas nismo sasvim oporavili - navela je Mihajlovićeva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA