Izbori najbolji način da se vidi šta građani misle: Mihajlović za vanredni izlazak na birališta

Ona je podvukla da je Predsedištvo ovlastilo predsednika stranke da u narednom periodu donese odluku da li će izbori biti u junu ili sledeće godine

  • 3

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da su izbori najbolji način da se vidi šta građani misle o određenoj politici, kao i da je ona lično za vanredne izbore.

Ona je podsetila da su na jučerašnjoj sednici Predsedništva SNS svi članovi bili za izbore, uz uzdržan glas predsednika stranke i Srbije Aleksandra Vučića, što je, kaže, potpuno razumljivo, jer on ima više informacija kada je reč o razvoju situacije u vezi sa KiM i drugim pitanjima.

- U tom smislu je razmišljanje da li sada ili kasnije, ali što se tiče želje da pokažemo šta smo radili i jednog normalnog nagona svakog csoveka da se protiv agresije i nasilja bori onim što je uradio... to je stav SNS - rekla je Mihajlovićeva novinarima na pitanje da li će biti izbora i kakvo je njeno mišljenje o tom pitanju.

Mihajlović uoči jučerašnje sednice Predsedništva SNS - Foto: Tanjug/Rade Prelic

Ona je podvukla da je Predsedištvo ovlastilo predsednika stranke da u narednom periodu donese odluku da li će izbori biti u junu ili sledeće godine.

- Ali, svakao želimo da pokažemo šta smo uradili, kuda vidimo da ide Srbija. Svi smo protiv i mislim da ni građani ne žele da žive u zemlji u kojoj nasilje nešto o čemu treba da pričamo svaki dan, odnosno što se dešva na ulicama svaki dan - rekla je Zorana Mihajlović.

Dodala je da je lično za vanredne izbore i da je od početka smatrala da treba da se ide na izbore, jer su oni najbolji način da se vidi šta građani misle o određenoj politici.

- O tome kuda treba da ide Srbija, da li treba da razvija svoju ekonomiju, da bude i dalje poštovana u Evropi, da bude zemlja koja će učiniti sve da u njoj ljudi ostaju, zato što žele da žive u Srbiji, ili prosto razmišljaju da je možda nasilje neki put. Mi mislimo da nije - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je ukazala i da su nedopustivi napadi na patrijarha.

Srbija je, istakla je, slobodarska zemlje i ne bi trebalo da ima ljude koji vode opoziciju, a koji pripadaju "nekoj prošloj, fašističkoj priči".

- To mora da ostane iza nas. Mnogo je lepih stvari koje smo uradili, mnogo je još važnih stvari koje treba da uradimo i to je razlog zašto smo mi na sednici Predsedništva razmišljali da idemo na izbore i pitamo još jednom građane hoćemo li razvijenu, modernu i slobodnu Srbiju - rekla je Mihajlović, koja je i potpredsednika Vlade Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Keva

    26. mart 2019 | 16:46

    Samo vi raspisujte izbore, a što ja jutros nisam imala 100 dinara da dam detetu za kiflu, to vas nije briga. Trošite, samo trošite, ali grbača neće moći dugo da izdrži.

  • Milos

    26. mart 2019 | 17:11

    Bojkot izbora.

  • Mima

    26. mart 2019 | 13:24

    Svake godine izbori. Gluposti. To su vanredni troskovi za drzavu. To nam ne treba. Zna se kada su redovni i tada ce se odrzati. A vi Mihajloviceva cemu nestrpljenje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA