Brnabić: Važno unaprediti položaj Srba u Hrvatskoj

Kao jedan od problema, oni su istakli nedostatak pravne regulative

  • 1

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić večeras je u Dubrovniku razgovarala sa predstavnicima Srpskog narodnog vijeća Dubrovačko - neretvanske županije i istakla da je ovo bitan susret i da je za Srbiju unapređenje položaja srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj izuzetno važno pitanje.

Predstavnici SNV upoznali su premijerku sa položajem srpske nacionalne manjine u Dubrovniku i ovom delu Hrvatske, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kao jedan od problema, oni su istakli nedostatak pravne regulative o položaju manjina u Hrvatskoj i naglasili da to u velikoj meri otežava njihovo funkcionisanje i ostvarivanje prava.

Sagovornici su naglasili da bi bilo značajno unaprediti saradnju u oblasti kulture, a posebno u delu koji se odnosi na obrazovanje, kako bi pripadnici manjine koji žive na tom području mogli da uče srpski jezik, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    13. april 2019 | 13:43

    Uz ustase i fasizam hrvatske to je nemoguca akcija.Treba traziti od evrope zastitu jer su oni podrzali hrvatsku i cine to i danas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA