≫ 

Mira Marković će biti kremirana u Rusiji, urna naknadno stiže u Srbiju? Dragomir Karić otkrio detalje u vezi sa sahranom

Njena želja je bila da je sahrane pored supruga u dvorištu njihove porodične kuće, ali je njen dugogodišnji prijatelj kazao da se tome protiv njena deca

  • 3

Mirjana Marković, supruga bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, biće kremirana u Moskvi, a još se vode pregovori sa njenom decom Marijom i Markom oko toga da li će urna sa pepelom naknadno biti prebačena u Požarevac i položena u grob pod lipom u kom počiva njen suprug - nezvanično saznaju "Novosti".

Kao što smo ranije objavljivali, njena želja je bila da je sahrane pored supruga u dvorištu njihove porodične kuće, ali je Dragoljub Kočović, predsednik Udruženja "Sloboda" i dugogodišnji Mirin prijatelj, kazao da se tome protiv njena deca.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Mira Marković će biti sahranjena u Srbiji, 100 odsto. Najverovatnije u Požarevcu. Ali će prethodno biti kremirana u Moskvi. To je bila njena želja. Nije Marko išao u konzulat, ali je naše diplomatsko predstavništvo obavešteno, razgovarali su telefonom. U kontaktu sam sa Markom, jutros je išao u bolnicu na prepoznavanje, identifikaciju. Mirina smrt je za njega šok. Nije ništa nagoveštavalo da će da umre. Pre 10-ak dana sam je video. Imala je dve operacije i oporavak je dobro tekao, ali je onda dobila upalu pluća i sve se zakomplikovalo, pala je u komu. Uprkos svemu, Marko se dobro drži, jak je, pravi sin. Preuzeo je sve na sebe, a ovde ćemo mi i iz SPS biti tu za svu neophodnu organizaciju - navodi Karić.

Za sada je, kako dodaje, nepoznanica je datum sahrane, koji zavisi od administracije dve države.

VIDEO: Mira Marković preminula u bolnici u Moskvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    15. april 2019 | 14:15

    Pametno. Što dalje od Srbije. Dosta je bilo njihove diktature!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA