Mediji: Zbog svedočenja Rade Trajković zatražen produžetak pritvora za Srbe osumnjičene da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića

Kako piše "Alo", Rada Trajković je istražiteljima ispričala da su Olivera Ivanovića prisluškivale i pratile službe Republike Srbije, kao i da iza njegovog ubistva stoji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić

  • 59

Specijalni tužilac tzv. Kosova zatražio je juče da Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, koji su 23. novembra prošle godine uhapšeni zbog sumnje da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, bude produžen pritvor, a svoj zahtev argumentovao je svededočnjem koje je sudu u Prištini dala Rada Trajković, prenose mediji.

Kako piše "Alo", Rada Trajković je istražiteljima ispričala da su Olivera Ivanovića prisluškivale i pratile službe Republike Srbije, kao i da iza njegovog ubistva stoji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić i, kako je navela, " njegovi ljudi koji su došli iz Srbije".

Tvrdila je i da je Ivanović znao da će biti ubijen, te da je o tome informisao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Bezbednosno-informativnu agenciju, ali da nije dobio nikakvu podršku.

Foto: Wikipedia/Medija centar Beograd

Potpredsednik Glavnog odbora SNS, Marko Ðurić, izjavio je danas da smo poslednjih meseci osvedočili o, kako kaže, rđavom karakteru i štetočinskoj političkoj misiji Rade Trajković, ali, ukoliko je tačno da je prištinskim istražnim organima klevetala svoju državu, mogu samo da iskažem najotvorenije gađenje i prezir prema takvoj osobi.

- Pitam se kolika mora biti razmera zlobe i nepoštenja jedne takve individue, i čime se može kupiti i platiti takva vrsta najodvratnijeg kolaboracionizma sa političkim strukturama u Prištini, koje predvode osvedočeni koljači i zločinci - kaže Ðurić.

Foto: Tanjug/Tanjug/Dragan Kujundžić

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Ðurić ističe da ne veruje da je Rada Trajković mnogo skupa i da je ovako nešto učinila za velike novce i počasti, jer se svojevremeno sa Bernarom Kušnerom cerekala iz srca na pomen žute kuće, najstrašnijek srpskog stradališta i simbola patnje našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Rač je, naprosto, o osobi bez ikakvih moralnih skrupula, spremnoj da iz puke pakosti i očigledne mržnje prma sopstvenoj državi pomogne Albancima da izgrade nekakvu pseudopravnu konstrukciju o navodnoj umešanosi Srbije u ubistvo Olivera Ivanovića, naveo je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Borko

    17. april 2019 | 15:19

    koliko god da je ona jefrina ili skupa, ako je lazno ovo ispricala, neka za to i odgovara.

  • Milica

    17. april 2019 | 15:33

    Jos jedna u nizu provokacija Pristine.

  • Maaja

    17. april 2019 | 15:13

    Ništa novo od dotične gospodje, samo je bitno da radi protiv svog naroda, sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA