≫ 

Đilas: Bez dijaloga vlasti i opozicije nema smanjenja tenzija u društvu

Koje je mesto dijaloga, fizički, da li je to zgrada Skupštine ili negde drugo, to nije toliko bitno - rekao je on

  • 13

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas ocenio je da se bez dijaloga vlasti i opozicije neće smanjiti tenzije u društvu ali i dodao da dijalog "ne znači sastanak šefova poslaničkih grupa o skupštinskom dnevnom redu".

Đilas je za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao da dijalog znači da "Regulatorno telo za elektronske medije radi svoj posao, da Radio-televizija Srbije radi svoj posao, da dobijemo demokratska fer izborna pravila, da smanjimo tenzije u društvu, i da dođemo do izbora na kojima građani treba da kažu svoje mišljenje".

- Bez razgovora nećemo smanjiti tenzije. A koje je mesto dijaloga, fizički, da li je to zgrada Skupštine ili negde drugo, to nije toliko bitno. Ova priča mora da se vrati u jedan mirnodopski režim kako bismo došli do rešenja - izjavio je Đilas koji je na današnjoj osnivačkoj skupštini Stranke slobode i pravde izabran za njenog predsednika.

Foto: Printskrin/Tanjug

OSNOVANA STRANKA SLOBODE I PRAVDE

Stranka Slobode i pravde osnovana je večeras u Beogradu, a za predsednika je izabran Dragan Ðilas.

Na osnivačkoj skupštini te stranke u prostorijama opštine Stari grad, za potpredsednike izabrani su Marinika Tepić, Dejan Bulatović i Borko Stefanović koji je i zamenik predsednika stranke.

Rukovodstvo stranke - Foto: Printskrin/Tanjug

Takođe, izabrani su članovi Predsedništva stranke, među kojima su Marko Bastać i Ana Stevanović, kao i članovi Glavnog odbora.

Ðilas je rekao da su reči sloboda i pravda najvažnije reči danas u Srbiji, za koje treba svi zajedno da se borimo.

- Naš fokus će biti, pre svega, na ekonomskom razvoju Srbije i obrazovanju za koje smatramo da nije trošak nego ulaganje u taj isti razvoj - rekao je Ðilas novinarima.

Foto: Printskrin/Tanjug

Dodao je da nije za razgraničenje kao rešenje za Kosovo i Metohiju,m već za pomirenje, odnosno za deklaraciju "dve skupštine".

Boško Obradović i Zoran Lutovac prisustvovaliu su, kao gosti iz SzS, osnivačkoj skupštini.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA