Kolinda Grabar Kitarović Šešelja nazvala zločincem, pa kritikovala Srbiju: Hrvatska predsednica osudila skup u Hrtkovcima (FOTO)

Ona na Tviteru tvrdi da je SRS Vojislava Šešelja odgovorna za progon Hrvata iz tog mesta devedestih godina prošlog veka

  • 65

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarovoić oglasila se danas povodom održavanja Kongresa SRS u Hrtkovcima i ocenila da je "porazavajuće za Srbiju" što je dozvolila odrzavanje tog stranackog skupa.

Ona na Tviteru tvrdi da je SRS Vojislava Šešelja odgovorna za progon Hrvata iz tog mesta devedestih godina prošlog veka.

Kitarović takođe tvrdi da je, kako je napisala, "izrugivanje žrtvama na mestu zločina civilizacijski poraz za jedno društvo, neprihvatljiv istorijski revizionizam i rehabilitacija politike kojoj nema mesta u savremenoj Evropi".

Grabar-Kitarović, koja Šešelja naziva zločincem, kaže i da su "desetine hiljada vojvođanskih Hrvata morali napustiti svoje domove 1990-ih godina zbog velikosrpskog progona" i njegovog delovanja, kao i njegovih istomišljenika.

Video: "Otadžbinski kongres" Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    5. maj 2019 | 00:23

    Samo to i mozes ali Seselj za razliku vaseg Tudjmana i Mesica je mala maca tako samo laprdaj i jedi srpske cokoladice!!!

  • Тодорић

    5. maj 2019 | 07:56

    Ниски,баш ниски старт за одлазак на такмичење у Блајбургу. Загревање.ПУ.

  • Zis

    5. maj 2019 | 09:51

    Lako je vladati sa Hrvatskim narodom,samo je važno da pljujes i mrzis Srbe i mozes da vladas sto godina ,a niko se ne pita kakav je standard u Hrvatskoj,šta su dobili a šta izgubili ulaskom u EU ? To pitanje niko ne postavlja njima je važno samo da mrzis Srbina drugo nije važno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA