Zabrinuta sam za svoju i za bezbednost članova moje porodice: Jerkov dala izjavu tužiocu protiv Šešelja

Tužilaštvu je predočila i da, kako navodi, ove pretnje nisu izolovan slučaj i da je već godinu dana meta napada Šešelja i njegovih stranačkih kolega u Narodnoj skupštini Srbije

  • 20

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov dala je danas izjavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u krivičnom postupku protiv lidera Srpske radikalne stranke i poslanika Vojislava Šešelja zbog, kako je saopštila, otvorenih pretnji koje joj je uputio u više navrata preko društvenih mreža i medija.

- Informisala sam tužilastvo o tome da sam zbog otvorenih i nekoliko puta ponovljenih pretnji Vojislava Šešelja da će mi počupati svu kosu sa glave i glavu uvaljati u katran i perje, kao i zbog uvreda i laži koje je izrekao o mojoj porodici, zabrinuta i za svoju bezbednost i za bezbednost članova moje porodice - navela je Jerkov u pisanoj izjavi za medije.

Ona je prenela da je tužilaštvu rekla kako smatra da su pretnje Šešlja usledile kao reakcija na njenu tvrdnju da uživa zaštitu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da mu je zbog toga dozvoljeno da, kako tvrdi, suprotno zakonu i dalje bude poslanik i javno govori da jedva čeka da ponovi zločine zbog kojih je pravosnažno osuđen na 10-godišnju kaznu zatvora, preti "razbijanjem njuške", zastrašuje i maltretira građane Srbije drugih nacionalnosti i širi nacionalnu i drugu mržnju.

Tužilaštvu je predočila i da, kako navodi, ove pretnje nisu izolovan slučaj i da je već godinu dana meta napada Šešelja i njegovih stranačkih kolega u Narodnoj skupštini Srbije.

VIDEO: Skandalozno obraćanje Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • b

    6. maj 2019 | 17:53

    A kako joj je pretio pa sta da kazu Srbi iz hrvatske etnicki ocisceni a sa Kosova sramota

  • EvGenije

    6. maj 2019 | 20:05

    Strašno je to što poslanici u zakonodavnom telu Srbije ne poznaju zakone Srbije. Jerkov bi zbog toga morala odmah da vrati poslanički mandat.

  • Mare1

    6. maj 2019 | 16:03

    Klasicna autonomasica,tracara.Kao ugrozena?To je bilo cisto slikovito, sta ide sa takvom osobom i ponasanjem, kao sto je ona,tako je meni izgledalo.Inace nije kritikovala svoje pajtase kada su vrsili agresiju fizicki nad zenama.Bolje neka cuti providna je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA