Dačić odgovorio Đukanoviću: Slažemo se, vratimo se Badinterovim granicama

Ðukanović dobro zna da Badinterova komisija uopšte nije imala u vidu pokrajinske granice, nego republičke granice i da je Badinterov princip narušen onda kada je neko priznao Kosovo - kaže Dačić

  • 14

Na samitu koji je održan u Berlinu na poziv lidera Nemačke i Francuske, Angele Merkel i Emanuela Makrona, po oceni šefa srpske diplomatije Ivice Dačića svi iz regiona su se izjašnjavali o nekim stvarima koji ih se u suštini ne tiču, a to je - na koji će način Beograd i Priština da reše svoje odnose i svoje probleme.

Kaže da je Milo Ðukanović bio korektan u nekim izjavama, ali da je pre par dana izjavio "da ukoliko bi se prihvatio princip promena granica da bi se time narušio princip Badinterove komisije i da bi onda morale da se dobiju neke dodatne garancije da se to neće prenositi na neke druge teritorije", što je, kaže Dačić, pogrešno tumačenje kada je reč o KiM" .

- Milo Ðukanović dobro zna da Badinterova komisija uopšte nije imala u vidu pokrajinske granice, nego republičke granice i da je Badinterov princip narušen onda kada je neko priznao Kosovo. Tada je narušen princip nepovredivost međurepubličkih granica - kaže Dačić.

On dodaje da se i Srbija sa tim principom slaže.

- Vratimo se na Badintera - poručio je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • s.z

    7. maj 2019 | 14:25

    Ti si najveci DEMAGOG koji postoji u ovoj ali i u svim predhodnim vlastima gde si uzgred budi receno participirao ali to nije ni cudo obzirom na to ko ti je bio na celu stranke. Stetu koju ste VI (SPS) pricinili ovom narodu generacije nece moci ispraviti a sve pod firmom borbe za "nacionalne interese" za koje nikako da se izborite. Prvi ste bili protiv tih granica kada vam je nudjeno, odbili ste plan Z4 kad je nudjen, odbili ste Rambuje pa dobili kapitulaciju u Kumanovu, sada zamajavate narod sa "razgranicenem" jer vam je tesko da priznate jednu prostu cinjenicu a to je PORAZ VASE POLITIKE. Zbog zdravlja ovog naroda vama bi se trebalo zabraniti politicko delovanje na jedno 20 godina jer je to jedini nacin da ovaj narod shvati da nije NEBESKI, NAJACI, NAJVECI vec saka jada koja se iz godine u godinu (zahvaljujuci vasoj politici) smanjuje sto kroz negativni prirodni prirastaj sto zbog ISELJAVANJA. Uostalom vi ste postali jedna INTERESNA SKUPINA koja samo zeli da parazitira uz nekog na vlasti pa ma ko to bio tako da vase gasenje nikog ne bi potreslo jer bi ste se SVI VI lako presaltali u druge partije ali bar bi smo u manjoj meri gledali vase face po medijima.

  • Aca

    7. maj 2019 | 14:26

    Dacicu srbendo ziv bio i samo tako nastavi pravi politicar i srbenda!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA