Tepić povezala DBA i MUP, Popović Ivković odgovara: Na lažima bi joj pozavideli i pisci holivudskih blokbastera

Oštra polemika potpredsednice SSP i državne sekretarke MUP-a Srbije

  • 6

Stranka slobode i pravde zatražila je danas od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da objasni saradnju sa organizacijom DBA, koja, kako je najavljeno, planira da uvede "građanske patrole". S druge strane, usledio je odgovor državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova Biljane Popović Ivković. Ona je pozvala potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić, kako je rekla, da prestane sa kontinuiranim iznošenjem neistina o Ministarstvu unutrašnjih poslova i radu policijskih službenika zarad svojih pokušaja privlačenja pažnje i ubiranja najsitnijih političkih poena.

Tepić je danas novinarima rekla da su "građanske patrole" već promovisane na televizijama kao projekat organizacije DBA, čiji je predsednik Stevan Ðokić.

Tepić tvrdi da je Ðokić okupio ultradesničare, kriminalce i lica sa Interpolove poternice, kao i da je i sam izvršilac krivičnih dela, a da pripadnici DBU imaju legitimacije i službena vozila brendirana slično kao vozila MUP-a.

Prema njenim rečima, to su parapolicijske snage.

- Šokirana sam neodgovornošću nekoga ko je narodni poslanik, a ko već danima iznosi apsolutne laži i pravi konstrukcije na kojima bi joj pozavideli i pisci holivudskih blokbastera, nanoseći bez trunke srama štetu i ugledu institucija i ugledu države Srbije - rekla je Popović Ivković u odgovoru Tepić.

Kaže da je Tepić i danas nastavila sa iznošenjem skandaloznih laži i to celog niza ne bi li iskonstruisala nekakvu priču o formiranju parapolicije.

- Pomenula je najpre nekakvu inicijativu jedne od organizacija iz civilnog sektora za formiranje građanskih patrola i danas pokušala lažno da je predstavi kao projekat Ministarstva unutrašnjih poslova. Niti je reč o projektu MUP-a, niti MUP u istom učestvuje, niti je štaviše MUP bilo ko kontaktirao na temu pomenute inicijative - istakla je državna sekretarka.

Državni sekretar MUP, Biljana Popović Ivković Popović Ivković - Foto: MUP

Kako je saopštila, Tepić je nakon toga nastavila sa iznošenjem lažnih informacija da MUP već sarađuje sa pomenutom organizacijom i navela imena nekih ljudi za koje tvrdi da su zvanični saradnici Ministarstva.

- I opet je reč o apsolutno netačnim tvrdnjama, što je lako proverljivo.

Tepićkina tvrdnja da to što je neko savetnik u jednom od na desetine policijskih sindikata dokazuje da je reč o saradniku MUP-a verovatno najbolje razotkriva i da ona plasira svesno i namerno pomenute manipulacije.

Kao narodni poslanik Tepićka odlično zna da je sloboda sindikalnog organizovanja zajamčena Ustavom i da se MUP ni po kom osnovu ne može mešati u organizaciju ni sindikata, kao ni udruženja građana. Da činjenica da ste saradnik nekog sindikata ili udruženja svakako nije isto što i saradnik MUP-a suvišno je i objašnjavati.

Suma sumarum, Tepićka zapravo odlično i sama zna da je sve što je danas izgovorila samo sijaset apsolutnih laži, koje je plasirala zarad smišljenog pokušaja da obmane javnost Srbije - stoji u saopštenju Popović Ivković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA