Poslanici dela opozicije prekidaju bojkot Skupštine

Predsedništvo stranke juče je donelo preporuku za narodne poslanike da prekinu sa bojkotom rada Narodne skupštine i da je za takvu prepruku glasalo deset članova.

  • 1

Stranka moderne Srbije odlučila je da prekine bojkot parlamenta, rekao je funkcioner te stranke Vladimir Ðurić.

On je objasnio da je Predsedništvo stranke juče donelo preporuku za narodne poslanike da prekinu sa bojkotom rada Narodne skupštine i da je za takvu prepruku deset članova glasalo za, dva su bila uzdržana i jedan je bio protiv.

- Mi ćemo doći na posebnu sednicu o KiM 27. maja i nastavićemo da učestvujemo u radu i svih narednih sednica. Odluka nije doneta povodom zakazivanja posebne sednice o KiM, jer je šire predsedništvo održano sinoć - rekao je Ðurić.

Ta stranka inače ima šest poslanika u parlamentu.

MARINKOVIĆ: ODGOVORNI PREMA GRAĐANIMA ĆE PRISUSTVOVATI SEDNICI

Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković (SDPS) rekao je danas, povodom najavljene sednice o KIM, da bi svako ko je odgovoran prema građanima trebalo da toj sednici prisustvuje, a da od predsednika Aleksandra Vučića očekuje da čuje više o geopolitičkoj poziciji Srbije i o stanju na terenu.

Ovo je politička tema broj jedan koja se tiče budućnosti Srbije, kaže Marinković za Tanjug, i dodaje da to što će se o KiM govoriti 27.maja u skupštini govori o odgovornosti predsednika Vučića, s obzirom da je on pokrenuo niz aktivnosti na rešavanju tog pitanja.

On je ističe da od onih koji su izabrani voljom građana očekuje da budu stalno u parlamentu bez obzira o kom se zakonu radi i koja tema je u pitanju, a pitanje KiM je, napominje, svakako važno za budućnost.

Skupština Srbije Vladimir Marinković - Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Marinković očekuje da će Vučić predstaviti situaciju na terenu, kao i u međunarodnoj zajednici, te da će sa poslanicima razgovarati “kako na najbolji način i u interesu zemlje da se ponašamo”.

SDPS, kaže, podržava predsednika Vučića kada je reč o njegovom zalaganju u cilju ostvarivanja regionalne stabilnosti, jačanju dijaloga i svemu onome što čini za mir i ekonomski napredak.

- On je dokazao da se svakodnevno bori za interese nase zemlje i potpuno ćemo ga podrzati u njegovoj proceni sta je najbolje uraditi za našu zemlju. Lično bi mi bilo jako zao da ideja o razgraničenju sa kosovskim Albancima ne bude u opticaju, jer bih ga i lično i kao poslanik i potpredsednik parlamenta tu snažno podržao - rekao je Marinković.

Kako kaže, to je jedna od najboljih opcija koja bi Srbiji obezbedila mir I stabilnost.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA