≫ 

Albanci vode "specijalni rat" protiv Srbije, Đurić poručio: Država će zaštititi svoje ljude na KiM

Ðurić je ocenio da je hajka na funkcionere Srpske liste, nalog za hapšenje Radoičića i optužnica protiv Ivana Todosijevića, poruka Srbima da je svaki njihov otpor beznadežan, budući da samovolji Prištine ne mogu izmaći čak ni lokalni srpski politički lideri

  • 13
Marko Đurić, Kosovska Mitrovica Foto: Marko Jovanović

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić ocenio je danas da je nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića deo specijalnog rata kojim Priština nastoji da stvori utisak da Srbi nemaju nikakvu sistemsku zaštitu i da je njihov glas nevažan, jer isključivu moć odlučivanja imaju Albanci i "njihova UČK elita".

Ðurić je ocenio da je hajka na funkcionere Srpske liste, nalog za hapšenje Radoičića i optužnica protiv Ivana Todosijevića, poruka Srbima da je svaki njihov otpor beznadežan, budući da samovolji Prištine ne mogu izmaći čak ni lokalni srpski politički lideri.

- Porukom da je i prištinsko pravosuđe oružje u rukama projekta potpune albanske dominacije na samoproglašenom Kosovu, Srbima se sugeriše da se svaki od njih može naći na udaru jednog takvog sistema i da za njih ne važe nikakva ljudska ili demokratska prava - naveo je Ðurić.

On je istakao da Srbi u južnoj pokrajini treba da znaju da je Srbija garant njihove bezbednosti i dostojanstva i da će se najodlučnije odupreti nastojanjima da se uspostavi dominacija i srahovlada Prištine u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

- Srbija će, naglašavam još jednom, naći način da zaštiti naše ljude na Kosovu i Metohiji, jer niko ne može da ih natera ni da napuste svoja ognjišta, ni da budu Kosovari a ne Srbi - istakao je Ðurić u saopštenju.

VIDEO: Prodavnice na Kosovu ostaju zatvorene do daljnjeg: Lanci i katanci na radnjama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sing Sing

    2. jul 2019 | 17:47

    Pa sto ih ne zastitite vec jednom?

  • Nešo

    2. jul 2019 | 18:41

    Od kako znam za sebe slusam tu isu pricu kako ce se zastititi srbi na Kosovu a srba na Kosovu iz godine u godinu sve manje .

  • Neka hvala

    2. jul 2019 | 17:00

    Videli smo kako ih stitite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA