≫ 

"Albanci su lažovi koji ne žele Srbe na KiM": Vulin se oglasio posle zabrane ulaska na Kosovo

Priština je još jednom prekršila Briselski sporazum, a ovoga puta su se na listi zvaničnika koji ne mogu na KiM, pored ministra Vulina, našli i lekari - navodi se u saopštenju

  • 27

Šef kabineta ministarstva spoljnih poslova tzv. Kosova Jetljir Ziberaj rekao je danas za Radio Slobodnu Evropu (RSE) da ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu nije dozvoljen ulazak na KiM jer je, kako tvrdi, "njegov cilj provokacija protiv Kosova".

- Nema šta da traži na Kosovu ministar odbrane Srbije sve dok Srbija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu - rekao je on.

Iz Vulinovog kabineta jutros je saopšteno da ministru i delegaciji Ministarstva odbrane i Vojnog zdravstva nije dozvoljeno da posete KBC Kosovske Mitrovice i pored toga što je prošle nedelje Ramuš Haradinaj predsednici Vlade Srbije rekao da je lažna vest da je Priština svim srpskim zvaničnicima uskratila dozvolu za posete tzv. Kosova.

Priština je, navodi se, još jednom prekršila Briselski sporazum, a ovoga puta su se na listi zvaničnika koji ne mogu na KiM, pored ministra Vulina, našli i lekari.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, KZŠ, Palata Srbije, štrajk Foto: Milena Đorđević

Reagujući na ovu zabranu, ministar odbrane je izjavio da je ovo još jedan dokaz da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj "lažov" i da je još jednom pokazano kršenje svih sporazuma.

- Ramuš Haradinaj i njegova vlada su još jednom dokazali da su lažovi koji ne žele Srbe na prostoru Kosova i Metohije. Oni hoće teritoriju, oni hoće zemlju - rekao je Vulin novinarima u Nišu, upitan da prokomentariše zabranu ulaska delegacije Vojnog zdravstva, koju je trebalo da predvodi, na KiM u posetu KBC Kosovska Mitrovica.

On je podsetio da je nedavno Haradinaj premijerki Ani Brnabić rekao da nije tačno da je zvaničnicima Srbije zabranjeno da dolaze na prostor KiM, te dodao da je još jedna laž "raskrinkana".

Vulin je istakao da to nije najveće kršenje sporazuma, podsetivši da Priština nije formirala ni Zajednicu srpskih opština, te da je Hašim Tači otvoreno rekao da je slagao kad je potpisao Briselski sporazum i da mu ne pada na pamet da ispuni svoju reč.

Ramuš Haradinaj, Kosovska skupština, Kosovski parlament, Kosovo Ramuš Haradinaj i njegova vlada su još jednom dokazali da su lažovi koji ne žele Srbe na prostoru Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju iz Vulinovog kabineta-Foto: Tanjug/AP

Kaže da oni hoće bolnicu u Kosovskoj Mitorvici, ali neće lekare u toj bolnici, koji inače već šest godina dolaze u Kosovsku Mitrovicu i svojim znanjem pomažu ljudima.

- Odlaze čak i u Gračanicu i takođe pomažu i Srbima i Šiptarima. Ne pitaju kako se ko zove, nego samo pitaju od čega pate. E takvim ljudima su oni zabranili da uđu na prostor Kosova i Metohije - istakao je Vulin.

On je dodao da se nada da će međunarodna zajednica imati snage da se obe strane uzdrže.

- Ne znam od čega mi da se uzdržimo, valjda da se uzdržimo od pomaganja ljudima, da će imati hrabrosti da kaze da je ovo još jedno kršenje sporazuma i da bi morali da vode računa da je kretanje ljudi zagarantovano - naveo je ministar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    10. jul 2019 | 17:05

    I ko posle ovoga moze da kaze da je Kosovo nase!!!????? Vecina nas zivi u zabludi I ne zeli da vidi realnost!!!!!

  • Nikolas

    10. jul 2019 | 16:47

    PA GOSPODO POLITICARI ZAR NISTE ZA SVE VI KRIVI KAD NECETE DA TRAZITE RUSKU I KINESKU VOJNU POMOC I BAZE SIROM SRBIJE!! OVAKO CE VAM NATO BRANITI DA IZADJETE IZ BEOGRADSKOG PASALUKA!!!! SRAMOTA BRE!!!!!

  • 011

    10. jul 2019 | 14:17

    nemogu da poverujem da ministar moze da nazove celi narod da laze to ti tvoja kultura a ne vredis da budeš cuvar vočnjaka a kamo ministar i molim da se komentar obavite da narod vidi kakav ministar imaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA