≫ 

Posle oštrih reakcija ambasador Izraela izmenio poruku Hrvatskoj: Sada im čestita Dan zahvalnosti

Tvit izraelskog ambasadora izazvao je oštre kritike zvaničnog Beograda

  • 14
Damir Krstičević Oluja Hrvatska Knin Foto: Tanjug/AP

Ambasador Izraela u Hrvatskoj Ilan Mor ispravio je sporni tvit kojim je čestitao Hrvatskoj Dan pobede i godišnjicu vojno-policijske operacije Oluja.

Tvit izraelskog ambasadora izazvao je oštre kritike zvaničnog Beograda.

- Čestitke Hrvatskoj povodom Dana domovinske zahvalnosti", napisao je ambasador u novom tvitu, ne pominjući ni Dan pobede ni operaciju Oluja - preneo je danas popodne "Tajms of Izrael".

U svetlu osetljivosti, tvit je promenjen kako bi na ispravan način odrazio nameru ambasadora i države Izrael, rečeno je tom listu u Ministarstvu spoljnih poslova u Jerusalimu.

U prethodnom tvitu ambasador Mor je čestitao Hrvatskoj 24. godišnjicu "operacije Oluja, kojom je obnovljen njen suverenitet u Domovinskom ratu".

Ambasador Srbije u Izraelu Milutin Stanojević ocenio je tim povodom da je "čestitanje pogroma onima koji ga slave svake godine kao "Dan pobede" ili "obnavljanje suvereniteta" protiv osnovnih ljudskih principa modernih društava" i "više nego ironično i tužno, pošto dolazi od predstavnika Izraela", preneo je izraelski list.

Tvit izraelskog ambasadora izazvao je lavinu odgovora srpskih korisnika.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Procena

    5. avgust 2019 | 19:05

    Tuzno je da nitko ne spomene Talijanski narod koji je bez obzira sto je bio na strani fasista, isto kao i hrvatski narod, nastradao i proteran sa teritorije dalmacije koja je pre toga bila srpska drzava, pa ako je se srbi moraju odreci bolje da je damo talijanima, ipak je to kulturni narod od hrvata, koji su postali narod zahvaljujuci nama i Jugoslaviji, pa opet bosnjaci, pa tko sve jos ne, a jadni srbin ima drzavu koja je gradjanska i svacija samo ne njegova, jer njegovo postojanje vredja slobode ostalih naroda.

  • Cika Velja

    5. avgust 2019 | 17:13

    Jadnik...cestitao onima koji su mu pocistili narod u ime Hitlera! Svasta!!!

  • Rakoc

    5. avgust 2019 | 17:33

    Ambasadore, dali si svestan sta si uradio. Seti se Jasenovca. Pobogu sta uradi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA