• 16

Novi šef hrvatske diplomatije, stara provokacija: Svako zna da je izvršena “velikosrpska agresija”

Mi smo vodili Domovinski, odbrambeni rat - rekao je Radman

  • 16

Novi šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman izjavio je danas da svaki Hrvat zna da je na Hrvatsku, kako tvrdi, izvršena “velikosrpska agresija” i da je siguran da i predsednica tako govori.

Radman je to rekao komentarišuću medijske napise da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojevremeno od hrvatske koleginice tražio da u svojim obraćanjima ne koristi izraz “velikosrpska agresija”.

- Svaki Hrvat zna da je to bila velikosrpska agresija Miloševićevog režima. Mi smo vodili Domovinski, odbrambeni rat - rekao je Radman i dodao da je siguran da i "predsednica tako govori", prenela je Hina.

Predsednik Vučić je ranije danas potvrdio da je tražio od Grabar-Kitarovićeve da ne koristi stalno izraz "velikosrpska agresija".

Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je juče elektronsku i SMS poruku predsednice Grabar Kitarović s njenim bivšim savetnikom za unutrašnje poslove Matom Radeljićem.

U toj prepisci, između ostalog, pominje se i ovaj zahtev srpskog predsednika Vučića, što je Vučić potvrdio.

Inače, Radeljić kojeg je Grabar Kitarovićeva smenila sa funkcije savetnika, negirao je juče da je bilo kome dao prepisku koju je imao s predsednicom dok je radio na Pantovčaku.

Radeljić je za RTL rekao da je uveren da je ta prepiska potekla iz Kabineta predsednice da bi se u javnosti, u izbornoj kampanji, prikazala kao žrtva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Cika Velja

    Skidam kapu svima iz odbrambeno oslobodilackih ratova na prostoru bivse SFRJ! Oslobodili ste se i rodjene dece,koliko mogu da primetim?!

  • Maverick

    Kako ovi hrvati ne kapiraju,da je agresije bilo sada nebi ovaj mogao da laje protiv Srbije!

  • Banijka.

    Koja velika pa još agresija? Jesu li Srbi prvi uzeli puške i stali na sve kapije fabrika? Jesu li Srbi odvodili ugledne hrvate noću i minerali hrvatske kuće? Jesu li Srbi šleperima uvozili oružje iz susednih zemalja? Jesu li Srbi postavljali mitraljeska gnezda po tornjevima crkava??? Srbi koji su vekovima živeli i izgrađivali tu hrvatsku su samo želeli da žive kao do tuđmanove vlasti. Kada smo videli da ćemo ponovo završavali u nekoj jami, nekom Jasenovcu, Pagu i sličnim stratištima morali smo uzeti svoju sudbinu u svoje ruke. I naravno prošli smo kako smo prošli jer su ustaše širom Sveta godinama izlobirale u svoju korist. Kako mogu ovakve laži više da plasiraju nije mi jasno. Zar baš toliko boli što nas ne pobiše do zadnjeg? Jadna im povijest i država.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima