• 60

"Pompeo je Vučiću preneo dve poruke": Američki diplomata o susretu u Njujorku

- Uvek je dobro za lidere Amerike i Srbije da se susretnu i razmene mišljenja - rekao je Manter

  • 60

Bivši američki ambasador u Srbiji, Kameron Manter govorio je o rezultatima sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom.

- Uvek je dobro za lidere Amerike i Srbije da se susretnu i razmene mišljenja. Što se američke strane tiče, primetio sam dve poruke. Prvo, da Srbija treba da ubrza domaće reforme, koje će je učiniti snažnijim kandidatom za Evropske unije - kazao je on za Danas.

On kao drugu poruku primećuje da Beograd i Priština treba da nastave pregovore o normalizaciji odnosa.

- Prema mom mišljenju, to su dobre poruke, poruke podrške - kazao je on, komentarišući susret Vučića i Pompea, održan u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Manter naglašava da postoje i druga "goruća pitanja" na Balkanu - formiranje institucija u Bosni, na primer, ili dalji napredak u odnosima Severne Makedonije i Grčke, kao i pitanja u Evropi, "koja utiču na budućnost svih zemalja u ovom regionu".

-  Zato je širi kontekst "Balkanskih dijaloga", koji će biti nastavljeni ove jeseni, veoma značajan za uspeh onoga o čemu su državni sekretar Pompeo i predsednik Vučić diskutovali ove sedmice u Njujorku - poručuje Manter.

"Balkanske dijaloge" inače organizuje Institut Istok - Zapad, a na njegovom čelu je donedavno bio Manter, koji je i dalje angažovan u organizaciji navedenih skupova.

(Telegraf.rs/Danas)

Komentari

  • kaja

    Sastanak u NJujorku nam je veoma znacajan

  • kaja

    Amerika ima svoje interese

  • Marija

    Vučić se bori za svaki metar naše zemlje

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima