• 0

Brnabić sa ministarkom pravde Gruzije o razvoju sveukupnih odnosa dveju zemalja

Premijerka Brnabić je izrazila zahvalnost za principijelnu podršku Gruzije očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije i dodala da Srbija na isti način podržava suverenitet i teritorijalni integritet Gruzije

  • 0

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministarkom pravde Gruzije Teom Culukiani o razvoju sveukupnih odnosa dveju zemalja.

Premijerka Brnabić je izrazila zahvalnost za principijelnu podršku Gruzije očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije i dodala da Srbija na isti način podržava suverenitet i teritorijalni integritet Gruzije, navodi se u saopštenju vlade.

Sastanak premijerke Brnabić sa ministarkom pravde Gruzije

Sastanak u Vladi Srbije - Foto: Tanjug/Slobodan Miljević/Vlada RS

Ministarka Culukiani je istakla značaj posete Srbiji i ocenila da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri, kao i da postoji mogućnost za njihovo dalje unapređenje kroz jačanje saradnje u oblastima evropskih integracija, unutrašnjih poslova i javne uprave.

U razgovoru je konstatovano i da postoji prostor za dodatno unapređenje ekonomske saradnje.

Sastanak premijerke Brnabić sa ministarkom pravde Gruzije

Sastanak u Vladi Srbije - Foto: Tanjug/Slobodan Miljević/Vlada RS

Brnabić je potvrdila spremnost Srbije za dalje jačanje sveukupne saradnje uz ocenu da će Diplomatska kancelarija Gruzije u Beogradu, kao i Konzulat na čelu sa počasnim konzulom, dati značajan doprinos na tom planu.

Premijerka je podsetila i da je Srbija započela proceduru otvaranja diplomatske kancelarije Ambasade Srbije u Tbilisiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima