• 13

Srbija u EU pre 2025. godine? Mađarski diplomata poručio da bi "ubrzan prijem bio dobar za sve"

Peter Sijarto je poručio da su Srbija i Crna Gora suštinski spremne da se priključe bloku, što je, kako je ukazao, i u političkom, ekonomskom i bezbednosnom interesu EU

  • 13

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto pozvao je danas da se ubrza procedura prijema Srbije i Crne Gore u Evropsku uniju.

Sijarto je, na konferenciji u Varšavi, poručio da su Srbija i Crna Gora suštinski spremne da se priključe bloku, što je, kako je ukazao, i u političkom, ekonomskom i bezbednosnom interesu EU, prenela je MTI.

EU je potrebna "uspešna priča", a ubrzan prijem bi bila dobra vest u današnjoj "prilično turbulentnoj" ekonomskoj i političkoj atmosferi, istakao je Sijarto.

Peter Sijarto, Bled

Foto: Printskrin/facebook.com/BledStrategicForum

- Ne slažemo se sa stavom Evropske komisije da do 2025. godine ne bi trebalo da bude proširenja - zaključio je Sijarto na Bezbednosnom forumu u glavnom gradu Poljske.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Bog je svemocan

    I treba da srbija bude u eu sta je rumunija bugarska bolja od srbije Srbiba je najbolj zemlja na balkanu Zivela srbija

  • Sturm

    Čuo sam da vas primaju 31.11. ove godine.

  • Milorad Vujicic

    Zamka istocnih zemaljaEU.EU mora povuci nezakonito priznanje kosova,mora ukinuti ultimatume Srbima i Srbiji i oda mozemo razgovarati o ekonomiji a politicki Ruske i Kineske vojne baze sa nuklearnim oruzjem i S500 instalirati pod hitno.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima