Omladina SPS-a vratila u Skupštinu fotelju ukradenu 5. oktobra

Skupštinska fotelja se 19 godina nalazila u Čačku, gde ju je pronašao predsednik Gradskog odbora SPS Čačak, Nemanja Trnavac, saopšteno je iz SPS-a

  • 4
SPS omladina Foto: sps.org.rs

Socijalistička omladina Srbije je danas, na 19. godišnjicu od 5. oktobra, vratila fotelju koja je tada ukradena, a pripada Narodnoj skupštini Srbije.

Ispred Skupštine Srbije sačekao ih je potpredsednik parlamenta i šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević, koji je zajedno sa Socijalističkom omladinom Srbije na čelu sa njenim predsednikom Uglješom Markovićem vratio fotelju zaposlenima, koji su potvrdili njenu autetničnost na osnovu inventarnog broja.

Skupštinska fotelja se 19 godina nalazila u Čačku, gde ju je pronašao predsednik Gradskog odbora SPS Čačak, Nemanja Trnavac, saopšteno je iz SPS.

Milićević je rekao novinarima da je za SPS dobro što se dogodio 5. oktobar, jer su na taj način modernizovali partiju, očistili redove od onih kojima je bilo stalo samo do fotelje, a ostali su ljudi koji su, kako je rekao, verni levičarskim idejama.

Razgovor vlasti i opozicije Omladinu SPS-a je ispred Skupštine Srbije sačekao potpredsednik parlamenta i šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević-Foto: Tanjug/Tanja Valič

Marković je istakao da danas, 19 godina kasnije, iza njih stoje i deca roditelja koji su 5. oktobra bili na drugoj strani.

- Mi smo jedina partija koja može da se ponosi svojom doslednošću i pohvali sa tri generacije u porodici, koji su članovi SPS-a. Tako da je za mlade socijaliste biti deo SPS-a pitanje kućnog vaspitanja i odnosa prema državi i njenim institucijama i zato smo danas ovim simboličnim gestom to i pokazali - rekao Marković.

Trnavac je rekao da je energija koja je u narodu postojala 5. oktobra zloupotrebljena od strane lidera tadašnjeg DOS-a, kojima su posle toga samo bile bitne funkcije i fotelje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    5. oktobar 2019 | 22:52

    Bravo mladi socijalisti,pokazujete kako se voli domovina. Vaš zadatak je da nastavite zalaganje za društvo socijalne pravde,jednakih šansi za sve gradjane. Uglješa Markovic je mlad,obrazovan čovek,ima smisla da okupi svoje vršnjake,obilazi regione Srbije,bori se za status mladih u SPS i društvu. Samo napred .

  • Goran

    6. oktobar 2019 | 00:51

    Zdipio je Selja Ilic.

  • Cacanin

    8. oktobar 2019 | 19:35

    Svi u Cacku znaju ko je Nemanja Trnavac ponavljac i poltron. Satro kosarkas i sportista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA