Jedan ambasador se ipak slikao sa Kurtijem pored zastave Albanije

Bjornstad je čestitao Kurtiju na rezultatima koje je njegova stranka ostvarila

  • 3

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, koji pobedio na prevremenim patrlamentarnim izborima, sastao se danas sa specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Arneom Sanesom Bjornstadom iz Ministarstva spoljnih poslova Norveške i ambasadorom Norveške na Kosovu Jensom Erikom Grondahlom.

Bjornstad je čestitao Kurtiju na rezultatima koje je njegova stranka ostvarila, i izrazio interesovanje za politička dešavanja na Kosovu i dijalog između Kosova i Srbije.

Istovremeno, Kurti je istakao da će njegov prioritet biti jačanje Kosova kao države u svim oblastima.

Kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine, Kurti je dodao da treba učiti na greškama iz prošlosti, kako bi dijalog bio zasnovan na jasnim principima.

Ambasadori SAD i Nemačke u Prištini, Filip Kosnet i Kristijan Helt, pre ovog sastanka "odbili" su da se sa liderom Samoopredeljenja fotografišu ispred albanske zastave koju on drži u svojoj kancelariji, objavio je ranije prištinski "Zeri".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Proka

    9. oktobar 2019 | 14:56

    Norvežani ispali najveće pi..e kada je KiM u pitanju.Kvisling im je zemljak, pa ništa ne čudi, jer je podržavao i sarađivao sa fašistima kao i današnja Norveška sa šiptarima.

  • W

    9. oktobar 2019 | 15:01

    Pa vi Srbi idite u Norveška!!! :)

  • Cika Velja

    10. oktobar 2019 | 15:28

    A ovaj ce da bude kvazi premijer koje ono kvazi drzave?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA